nieuwe BMW youngtimer

Ben je op zoek naar een nieuwe auto maar kan de huidige markt je niet bekoren? Of verlang je terug naar de ongecompliceerde auto’s van de jaren ‘90 maar wil je geen afgetrapt vijfde-hands exemplaar? Dan is dit misschien iets voor jou: in een fabriek in Bulgarije staan nog 11 gloednieuwe BMW 5-series (E34) uit 1994 op je te wachten. Allemaal youngtimers. Dat betekent 35% bijtelling over de dagwaarde deze BMW’s, dus niet de nieuwwaarde

Schoonheid komt van binnen

Eén auto vinden in een verlaten schuur is al spectaculair, maar 11 BMW’s die nooit op kenteken hebben gestaan: dat is iets heel bijzonders. De 11 BMW’s, gebouwd in 1994 en van het type 520i en 525i, doken deze week ineens op via de Facebook van een Bulgaarse garage. De BMW’s, 10 sedans en één stationwagon, hebben nooit op de weg gereden, met 3 tot maximaal 7 kilometer op de teller. De interieurs zijn nog verpakt in plastic en ademen nog de jaren ’90 luxe van toen. De auto’s hebben minstens 15 jaar binnen gestaan, maar daarvoor waarschijnlijk ook een tijd buiten, dus van buiten zijn de auto’s minder perfect dan de interieurs.

Afkomstig van…

De huidige eigenaar wil niet veel kwijt over hoe de BMW’s in de fabriek zijn geëindigd, dus dat kan wat dubieus zijn. Ze schijnen afkomstig te zijn van een failliete Spaanse dealer en naar Bulgarije gebracht om daar verkocht te worden. Echter nieuwe belastingregels aldaar gooide roet in het eten en dus bleven de BMW’s staan. Er gaan ook geruchten dat ze gekocht zijn om als huurauto te dienen. De geschiedenis is dus onbekend en kan wat twijfelachtig zijn, maar waar ga je anders een splinternieuwe, niet-verpeste BMW 5-serie uit 1994 vinden met een perfect interieur?

Jouw BMW youngtimer?

De verwachting is dat de BMW’s binnenkort geveild gaan worden. Het gerucht is dat de startprijs 15.000 Euro per auto gaat worden, afhankelijk van de conditie. Dit is echter nog niet bevestigd. Het schijnt dat de Bulgaarse wet het niet toestaat dat deze BMW’s aldaar op de weg komen, dus zullen ze naar het buitenland moet. Wellicht komen we deze tijdcapsules in ons land nog tegen!

Vanwege de leeftijd (ouder dan 15 jaar) zijn het voor de Nederlandse wet youngtimers. Dit houdt in, dat als je ze zakelijk gaat inzetten, dat je dan 35% bijtelling betaalt over de dagwaarde. Maar wat is de dagwaarde van een oude / nieuwe BMW? Dat kan de veilingprijs zijn die vanaf € 15.000,- begint. Maar misschien kun jij de belastingdienst overtuigen van een lagere dagwaarde.

Bron foto’s: RUST FREE ZONE

Categorieën