Audi RS 3 Limousine 2017

Het Duitse Audi heeft in Parijs de nieuwe RS 3 Limousine voor modeljaar 2017 gepresenteerd. De RS 3 Limousine is in de eerste helft van 2017 op de Europese markt te verwachten. Prijzen volgen later.

Nieuwe 2.5 liter TFSI-krachtbron

Audi voorziet de RS 3 Limousine van een nieuwe 400 pk sterke 2.5 liter TFSI-krachtbron. Tussen de 1.700 en 5.850 toeren per minuut bereikt hij z’n maximale koppel van 480 Nm. Een sprint van 0-100 km/h is in 4,1 seconden gebeurd, terwijl zijn topsnelheid op 250 km/h is begrensd. Voor de liefhebbers kan de topsnelheid naar 280 km/h worden verhoogd.

Standaard quattro-vierwielaandrijving

De eerdergenoemde krachtbron wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. De quattro-vierwielaandrijving, die is geïntegreerd in het Audi Drive Select-systeem, is eveneens standaard aanwezig.

Singleframe-grille

Volgens Audi zorgt de minder gevoelige besturing, achteras met vier draagarmen en het sportonderstel, dat met 25 millimeter is verlaagd, ervoor dat de RS 3 Limousine scherper stuurt en meer stabiliteit biedt.

De nieuwe RS 3 Limousine is te herkennen aan de Singleframe-grille met honingraatstructuur, die voorzien is van het quattro-logo. Doordat het merk een vaste rand op de spoiler heeft toegevoegd, wordt de RS 3 Limousine voorzien van een betere luchtstroming, aldus Audi. Ten slotte is LED-dagrijverlichting standaard aanwezig, terwijl Matrix LED-koplampen optioneel leverbaar zijn.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën