Aston Martin Vantage 2018

Het heeft even geduurd, maar daar is hij dan eindelijk: de nieuwe Aston Martin Vantage. Bestellen kan vanaf nu, terwijl de levering in het tweede kwartaal van 2018 plaatsvindt. Het Nederlandse prijskaartje is nog onbekend, bij onze oosterburen is de vanafprijs € 154.000,-.

Agressief ogende Vantage

Qua design maakt de nieuwe Vantage een agressieve indruk. Overbodige lijnen zijn achterwege gelaten, waardoor de auto meer rust uitstraalt. Daarnaast is hij onderscheidend, met zijn doorlopende achterlichten en meegespoten diffuser. 

Binnenin keert de opvallende exterieurkleur terug. We zien lederen sportstoelen, een 8 inch LCD-display en een stuurwiel, die is overgenomen uit de Aston Martin DB11. De Britten bieden een uitgebreid personaliseringsgamma, met keuze uit gesmede lichtmetalen velgen, carbonfiber accenten en een premium audio-installatie.

Motor van Mercedes-AMG

In het vooronder vinden we een 4.0 liter V8-biturbomotor van Mercedes-AMG, met 510 pk en 685 Nm koppel. De krachtbron van Duitse makelij, zorgt voor een 0-100 km/h-acceleratie van 3,5 tellen. De topsnelheid is vastgesteld op 314 km/h. Het schakelwerk belooft uiterst soepel te verlopen, dankzij de achttraps ZF-transmissie.

Chassis van Aston Martin DB11

De nieuwe Aston Martin Vantage maakt gebruik van het nieuwe chassis, die we kennen van de DB11. Speciaal voor de Vantage, is er voor ongeveer 70% aan nieuwe componenten toegepast. Ook bijzonder is het elektrische differentieel achter. De Vantage is eerste Aston Martin die hierover beschikt.

Ten slotte kunnen we het Adaptive Damping System verwachten, waarbij de bestuurder het rijprogramma kiest. Denk aan Sport, Sport Plus en Track.

Categorieën