BMW i8 Roadster 2018

Op de Los Angeles Auto Show presenteert BMW de herziene i8 Coupé en i8 Roadster. Laatstgenoemde is een nieuwe carrosserievariant. In mei 2018 staan beide modellen in de Nederlandse showrooms.

Leveringsprogramma uitgebreid

De introductie van de i8 Roadster wordt tevens benut voor de onthulling van de vernieuwde i8 Coupé. Er zijn een aantal uiterlijke verschillen t.o.v. zijn voorganger. Zo zijn 20 inch lichtmetalen velgen standaard en bovendien één kg lichter. Daarnaast is het leveringsprogramma uitgebreid met nieuwe lakkleuren, zoals E-Copper metallic en Donington Grey metallic.

i8 Coupé of i8 Roadster

De succesvolle BMW i-lijn is dus verder uitgebreid, met de komst van de i8 Roadster. De stoffen kap is volledig elektrisch te bedienen, en opent/sluit binnen 15 seconden. 

Ten opzichte van de vorige i8, is de aandrijflijn verder verbeterd. Zo is de capaciteit van de lithium-ion batterij toegenomen tot 34 Ah, en levert de elektromotor 12 pk extra (143 pk in totaal). De elektrische krachtbron wordt gecombineerd met een driecilinder benzinemotor (231 pk). Volledig elektrisch rijden is mogelijk over een afstand van 53 km (i8 Roadster) en 55 km (i8 Coupé).

Snel van zijn plek

BMW bestempelt de i8 Coupé en i8 Roadster als ‘sportwagens van de toekomst’. Beide modellen komen dan ook snel van hun plek: de acceleratie van 0-100 km/h verloopt in respectievelijk 4,4 en 4,6 sec. De topsnelheid ligt altijd op 250 km/h.

Categorieën