Adventum Coupe van Niels van Roij Design

Niels van Roij en de Adventum Coupe. Als die eerste naam je ‘iets zegt’, dan weten wij waarvan. Hij is namelijk de man achter de Tesla Model S Shooting Brake en na afronding van dat project was er ruimte voor een nieuw project om zijn tanden in te zetten. We waren aanwezig bij de wereldwijde introductie, in Nederland.

Het Range Rover SV Coupe-concept, waar Range Rover zelf de stekker uit trok in de conceptfase, moest tot werkelijkheid worden verheven door Niels. Een opdrachtgever, een team van experts en de tijdsduur van één jaar waren er voor nodig om het prototype op poten te zetten.

‘Hij ziet er hetzelfde uit’

Maar kijk eens goed. Waar de ‘leek’ het niet eens opvalt, ziet de kenner een ongekend staaltje vakmanschap, of moeten we zeggen ‘coachbuilding’, zoals deze professie wordt genoemd.

Geen Range Rover vierdeurs SUV meer, maar een tweedeurs coupe en dat merk je. De deuren zijn bijna 25 cm langer geworden en meten nu 149 cm. En wanneer je denkt dat is het, think again. De portieren, de deurpanelen, de bekabeling, de dorpel, de B-stijl, de ramen en zo kunnen we nog even doorgaan.

‘But it’s not only the outside that counts’

Oog voor detail, dat is de kunst van coachbuilding en dat zie je ook terug in dit project: teak-inleg op de vloer, een keuze voor het uitgesproken rode leder op de stoelen en het dashboard, tailor made instaplijsten met de inscriptie ‘Adventum Coupe’ en diezelfde letters op de neus en de kofferklep.

Overal is naar gekeken en overal is het traject ‘trial and error’ op losgelaten en dat proces heeft een prijskaartje.

‘Kwaliteit heeft zijn prijskaartje’

De Adventum Coupe heeft een vanafprijs van €270.000,- exclusief belastingen om precies te zijn. Is het dat waard? Dat laten we aan jou over. Wij zouden het in ieder geval geen straf vinden om deze Adventum Coupe meer dan eens te mogen verwelkomen op het Nederlandse wegennet! Nu al eeuwige roem voor Niels!

Categorieën