Mitsubishi Eclipse Cross 2017

Na meerdere teasers, heeft Mitsubishi vandaag de Eclipse Cross in zijn geheel onthuld. Binnenkort schittert de nieuwe cross-over op de Autosalon van Genève, terwijl de Europese marktintroductie deze herfst plaatsvindt. Later volgen ook andere markten, zoals Noord-Amerika, Australië en Japan.

Tussen ASX en Outlander

Mitsubishi positioneert de nieuwe Eclipse Cross qua grootte tussen de bestaande ASX en Outlander. Buiten de afmetingen om, oogt de nieuweling ook een stuk frisser dan de genoemde modellen. Dit is te danken aan de coupé-achtige vormgeving: denk aan de aflopende daklijn en zig-zag lijn op de flanken. Ook opvallend: het derde LED-remlicht split de achterruit.

Binnenin vinden we moderne voorzieningen, zoals een head-up display en centraal geplaatst beeldscherm van het multimediasysteem. De Eclipse Cross is voorzien van Mitsubishi’s nieuwste SDA-infotainmentsysteem, dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt. Verder springen de zwarte en zilverkleurige accenten in het oog.

Ruim 4,4 meter lang

Hoe groot de bagageruimte is, is nog niet bekendgemaakt. De buitenmaten zijn daarentegen wel vrijgegeven: 4.405 mm (lengte), 1.805 mm (breedte) en 1.685 mm (hoogte). De wielbasis meet 2.670 millimeter.

Keuze uit twee motoren

Op de Europese markt wordt de Eclipse Cross aangeboden met keuze uit twee motoren. De klant kan kiezen voor een 1.5 liter turbobenzinemotor of 2.2 liter turbodieselkrachtbron. Beide motorversies zijn gekoppeld aan een nieuw ontwikkelde automaat, en beschikken standaard over vierwielaandrijving.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën