Mini John Cooper Works GP Concept 2017

Mini presenteert tijdens de IAA in Frankfurt (14 t/m 24 september 2017) de John Cooper Works GP Concept. Dit nieuwe studiemodel is een vervolg op de John Cooper Works GP uit 2012 en de Cooper S met John Cooper Works GP-pakket uit 2006.

Breder dan reguliere Mini

Dat de Mini John Cooper Works GP Concept breder is dan de reguliere Mini, is duidelijk te zien. Dit is te danken aan de forse voor- en achterbumper, maar ook de koolstofvezel zijskirts zijn hier verantwoordelijk voor. De grote dakspoiler is flink qua formaat, en dat brengt de sportiviteit weer ten goede. Het kartachtige gevoel waar Mini om bekend staat, is ook in dit model aanwezig, aldus Mini. Dit is gerealiseerd door het gebruik van veel lichtgewicht materialen. De voorbumper is vervaardigd uit koolstofvezel, en kenmerkt zich verder door de grote luchtinlaten en luchtgeleiders. 

19 inch Racetrack-velgen

Ook de achterzijde is grotendeels verwaardigd uit koolstofvezel, dit om het gewicht van de auto te verminderen. Het studiemodel staat op 19 inch Racetrack-velgen met klassiek spaakdesign. De John Cooper Works GP Concept is uitgevoerd in de carrosseriekleur Black Jack Anthracite en de matte accentkleur Curbside Red metallic, terwijl je de kleur Highspeed Orange terug ziet op de koplampen en luchtinlaat. Diezelfde kleur Highspeed Orange zien wij ook terug aan de binnenzijde van de wielen en op de portiergrepen.

Aangepast interieur

Als we kijken naar het interieur dan is ‘ie compleet anders dan dat we van Mini zijn gewend. Logisch, want het gaat ditmaal om een GP-model. Het interieur laat zich kenmerken door een rolkooi, twee kuipstoelen en vijfpuntgordels. Het wisselen van verzet, gaat via de schakelpeddels achter het stuur, terwijl het Head-Up Display alle belangrijke informatie in de bestuurder zijn gezichtsveld projecteert.

De hoofdsteunen en de zijkanten van de stoelen zijn voorzien van zwart leder. Het middengedeelte moet het stellen met een zwart-witte gestikte stof. Een groot gedeelte van het interieur hebben de kleur Curbside Red metallic meegekregen. De kleur Highspeed Orange, dat we kennen van het exterieur, komen we ook hier weer tegen. De gordels, stoelen en stiknaden op het stuurwiel zijn in die kleur uitgevoerd.

Categorieën