Mini Cooper S 2018

Mini heeft een flink aantal modellen, zoals de 3-deurs, 5-deurs en Cabrio, vernieuwd. Het uiterlijk is licht herzien en er zijn nieuwe personaliseringsopties. Het debuut vindt plaats op Autosalon Brussel.

Herzien uiterlijk

De Mini-modellen zijn voorzien van LED-koplampen met Matrix-functie, en opvallende achterlichtunits in Union Jack-design. Verder ontdekken we een nieuw logo op het front, alsmede nieuwe lichtmetalen velgen.

Ook het leveringsprogramma is verder uitgebreid. Er zijn o.a. 3 nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar, namelijk Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic en Solaris Orange metallic. De afwerkingsoptie Piano Black is optioneel. Daarnaast zijn de 3- en 5-deurs verkrijgbaar met nieuwe Chester-lederen bekleding, in de kleuren Malt Brown of Colour Line Malt Brown.

Meer cilinderinhoud

Tot slot zijn de driecilinder motoren van de Mini One First en Mini One aangepakt. De cilinderinhoud is toegenomen van 1.2 tot 1.5 liter. Hierdoor is het maximumkoppel met 10 Nm gestegen naar 160 en 190 Nm.

Als optie biedt Mini een nieuwe zeventraps Steptronic-automaat aan. Deze is bestemd voor de One, Cooper, Cooper S en Cooper D. De Cooper SD en John Cooper Works beschikken over een achttraps Steptronic-transmissie.

Categorieën