Mercedes-Benz E300 Plug-In diesel

Diesel en hybride lijken misschien wel de beste combinatie van deze tijd. Diesels zijn namelijk per definitie al zuiniger dan een vergelijkbare benzinemotor. Voeg daar dan nog een 90 kW sterke hybride(elektro)-motor er aan toe en je hebt een perfect recept voor ultiem rijgenot in combinatie met een bijna surrealistisch verbruik! De nieuwe Mercedes-Benz E300 Plug-In diesel  tilt het wat dat betreft echt naar een volgend level! 

Met een gemiddeld verbruik van 1.7 L / 100 km (1 op 58 km) worden bezoekjes aan het tankstation meer gebruikt om het toilet te bezichtigen, dan daadwerkelijk te tanken. Dit lijkt een theoretisch verbruik. Na een praktijktest kunnen we je het praktijkverbruik laten weten. 

De nieuwe viercilinder is gekoppeld aan de nieuwste generatie 9G-TRONIC automaat die het rijcomfort aanzienlijk doet verbeteren zonder in te leveren op vermogen.

“Zwakke” hybride’s met zeer beperkt trek vermogen zijn ondertussen allang verleden tijd. Deze nieuwe Mercedes-Benz mag 2100 kg trekken waardoor de auto ook goed dienst kan doen in de weekenden als er een keer verhuisd moet worden of de paarden met trailer naar de stal moeten.

De lat een stuk hoger leggen:

Mercedes heeft gekozen om de geheel vernieuwde OM654-motor in deze E-klasse te plaatsen.

Dankzij verbeterde cilinderwand coating, vierde generatie common-rail inspuiting en het feit dat de nieuwe 4-pitter nu ook een stukje compacter is dan zijn voorganger, zorgt ervoor dat deze nieuwe Mercedes zo efficiënt is én dat het geen concessies doet aan de rijervaring.

Ook in de cockpit zal de bestuurder het geheel nieuwe ECO-assistentie systeem ervaren om de bestuurder er op te attenderen zo efficiënt mogelijk te rijden.

Safety first

Ook aan de veiligheid is natuurlijk gedacht. Zo kun je als bestuurder een melding verwachten als het handig is van het gas te gaan, omdat de bestuurder een snelheidsbeperking nadert.

Deze Mercedes-Benz E 300 Plug-In hybride diesel (hele mond vol) is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor de portemonnee, we spekken de staatskas al genoeg met zijn allen ;).

De overige statistieken liegen er ook niet om.

Specificaties Mercedes-Benz E300 Plug-In diesel
  • 0-100 km/h 5,9 seconden
  • Topsnelheid: genoeg voor een jaar rijontzegging (250 km/h)
  • 13.5 kW capaciteit van de elektromotor die 90 kW afgeeft
  • En de mogelijkheid om maximaal 54 km volledig elektrisch te rijden zonder ondersteuning van de verbrandingsmotor.
  • Tot 130 km/h elektrisch rijden

Prijzen beginnen bij € 68.414,- en de auto is vanaf deze week in de showroom te bezichtigen.

Categorieën