Kia Niro 2016

De nieuwe Niro verschijnt eind juli pas bij de Nederlandse Kia-dealers, maar nu maakt de importeur alvast bekend dat er twee soorten afstellingen zijn voor het onderstel. De een is op comfort gericht, bij de ander ligt de focus meer op sportiviteit.

Meer comfort of sportiviteit

De Kia Niro is leverbaar met 16 of 18 inch lichtmetalen wielen. De 16 inch-uitvoering heeft een comfortabele onderstelafstelling. Ook het stuurgedrag is meer op comfort gericht. De Niro met 18 inch lichtmetalen velgen heeft een sportievere afstelling.

Hybride-aandrijflijn

Onderhuids schuilt een hybride-aandrijflijn, bestaande uit een 1.6 liter GDI viercilinder (105 pk) en een elektromotor (44 pk). Het systeemvermogen komt uit op 141 pk en 264 Nm koppel. Schakelen werkt via de zestraps DCT-automaat met dubbele koppeling. Dankzij de CO2-emissie, dat bij 88 g/km start, profiteren zakelijke rijders dit jaar van 21% bijtelling.

1.300 kg trekgewicht mogelijk

De Niro is tevens leverbaar met een trekgewicht-extensiepakket. Een grotere radiator fan en remschijven verhogen het maximaal trekgewicht tot 1.300 kg.

Prijzen en specificaties maakt Kia binnenkort bekend.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën