Audi A3 Sportback 2020

De nieuwe Audi A3 Sportback is al even bekend, maar staat nog niet bij de dealers. Een order plaatsen was al wél mogelijk. Voor wie de geschikte motorisering nog niet leverbaar was, hebben wij goed nieuws: het motoraanbod is verder uitgebreid!

In het kort: Audi A3 Sportback

De nieuwe generatie Audi A3 Sportback zou tijdens de Autosalon van Genève plaatsvinden, maar dat werd dit jaar afgelast. Het publiek heeft de nieuweling dus nog niet in levende lijve kunnen ontdekken. Heb je dan iets gemist? Ja en nee.

Qua exterieurontwerp borduurt de nieuwe A3 Sportback voort op de vorige generatie. De lichtunits, achterlichten en grille ogen nóg scherper, maar wel vertrouwd. Vanbinnen zien we een 12,3 inch digitale cockpit en fysieke knoppen op het stuur. Wie even geduld heeft, kan kiezen uit veel verschillende motoren. Denk aan een 1,0-liter TSI, 1,5-liter TSI en 2,0-liter TDI. Ook kun je een A3 Sportback met mild-hybride- én plug-in hybride-techniek verwachten.

Twee nieuwe motorversies

Niet alle bovenstaande motoren zijn per direct leverbaar. Tot op heden was de Audi A3 Sportback te bestellen als manueel geschakelde 35 TFSI en 30 TDI. Over niet al te lange tijd wordt daar een handgeschakelde 30 TFSI, 30 TFSI met automaat en 30 g-tron aan toegevoegd.

Vandaag is het leveringsprogramma uitgebreid met twee nieuwe motorversies: de 35 TFSI S tronic en 35 TDI S tronic. Beiden hebben een sportieve automaat met dubbele koppeling. De 35 TFSI beschikt over een 150 pk sterke benzinemotor en is te combineren met de Pro Line-uitvoering en Business Edition. Allebei kennen ze een vanafprijs van € 37.950,-.

Rijd je liever een diesel? Dan is er de 150 pk sterke 2,0-liter TDI. Ook deze motorisering is leverbaar als rijk uitgeruste Pro Line en Business Edition. Het prijskaartje begint bij € 44.410,-.

Categorieën