Opel Ampera-e 2017

Onlangs heeft Opel meer informatie over zijn nieuwe Ampera-e vrijgegeven. Het Duitse merk spreekt over een ‘revolutie’, dankzij de 500 km grote actieradius. De Ampera-e is geheel elektrisch en debuteert tijdens de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016).

Grote actieradius

De Opel Ampera-e beschikt over een grote actieradius van ruim 500 km. Dit is te danken aan het onder de vloer gemonteerde accupakket, met een capaciteit van 60 kWh.

Naast het forse rijbereik, maakt de Ampera-e gebruik van een 204 pk sterke elektromotor met 360 Nm koppel. De sprint van 0 naar 50 km/h verloopt in 3,2 seconden en de topsnelheid is begrensd op 150 km/h, vanwege het behouden van de ruime actieradius.

Diverse rijmodussen

Met de Ampera-e is het mogelijk om diverse rijmodussen te kiezen. Zo kan men de auto instellen op Drive, Low en Regen on Demand. Wanneer de bestuurder de stand ‘Drive’ kiest en het gaspedaal loslaat, remt de Ampera-e automatisch. Dit is te danken aan de elektromotor, die op dat moment als generator fungeert.

Er kan nog meer energie worden opgewekt, als men de standen ‘Low’ en ‘Regen on Demand’ kiest. Bij de eerstgenoemde modus wordt het afremmen op de motor versterkt, en via ‘Regen on Demand’ kan de bestuurder de hendel achter het stuur gebruiken. Al deze standen hebben hun eigen manier van elektriciteit opwekken, waarbij de één meer stroom genereert als de ander.

381 liter aan bagageruimte

Opel meldt dat de Ampera-e ruimte biedt voor vijf personen en 381 liter aan bagage. Daarnaast is het elektrische model voorzien van Opel OnStar en een tegenwoordig onmisbare Wi-Fi-hotspot. Dit alles werkt via het IntelliLink-systeem, dat gebruik maakt van Apple CarPlay.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën