McLaren Senna 2018

McLaren heeft onlangs het doek getrokken van zijn nieuwe Ultimate Series-model. Maak kennis met de McLaren Senna: een straatlegale circuitauto. De oplage is beperkt tot 500 stuks, waarvan de productie in Q3 2018 start.

Krachtigste verbrandingsmotor

Het mag duidelijk zijn, dat de McLaren Senna racebedoelingen heeft. Desondanks is hij straatlegaal en wordt hij aangedreven door een 4.0 liter V8-twinturbomotor. Deze krachtbron produceert 800 pk en 800 Nm koppel, waarmee het de krachtigste verbrandingsmotor is voor een straatlegale McLaren.

Wat de exacte prestaties zijn is niet bekend. Deze informatie maakt het Britse merk bekend tijdens de Autosalon van Genève in maart volgend jaar.

Dubbele achterdiffuser

Bij het zien van de foto’s, vallen de designkenmerken op van de 720S. Echter focust de McLaren Senna zich op racerij, wat zichtbaar is aan de koolstofvezel elementen, grote koelopeningen en gigantische achterspoiler. Naast laatstgenoemde, zorgt ook de dubbele achterdiffuser voor maximale downforce.

Als kleurstelling kan de klant kiezen uit vijf opties, waaronder Azura Blue en McLaren Orange. Deze kleuren zijn ook beschikbaar voor o.a. de stoelen en remklauwen.

Functioneel interieur

De binnenzijde maakt een functionele indruk. Alleen het hoognodige is aanwezig. Ook heeft McLaren veel koolstofvezel toegepast, om zo het gewicht te reduceren. Wel is er een infotainmentdisplay aanwezig, alsmede een bijrijdersstoel. 

Categorieën