McLaren 570GT by MSO Concept 2016

Op Noord-Amerikaanse bodem heeft McLaren de 570GT by MSO Concept gepresenteerd. Met deze concept-car laat de Britse sportwagenfabrikant zien, wat er mogelijk is bij McLaren Special Operations, de personaliseringsdivisie van het bedrijf. Het debuut van de 570GT by MSO Concept vindt plaats in Pebble Beach tijdens het Concours d’Elegance.

Gespoten in Pearl White

McLaren Special Operations spoot de auto in de glanzende kleur Pearl White, in combinatie met het Piano Black-pakket. Dit pakket bestaat uit zwarte afwerking voor o.a. de wielen, sidekirts en interieur.

Nieuw uitlaatsysteem

Eén van de hoogtepunten van de 570GT by MSO Concept, is het uit titanium vervaardigde MSO-uitlaatsysteem, dat 30% lichter is dan de roestvrij stalen variant. McLaren belooft dat de sound door deze toepassing is verbeterd.

Ook meldt McLaren het speciale Electro-Chromic dak geïnstalleerd te hebben. Hiermee kan de bestuurder kiezen hoeveel licht er binnen valt in het interieur.

Bekende aandrijflijn

Aan de aandrijflijn is niets veranderd. Net als de originele 570GT en vele andere modellen, is de MSO-versie voorzien van een 3.8 liter twin-turbo V8-motor. Het vermogen bedraagt 570 pk en het maximumkoppel komt neer op 600 Nm. Alle kracht wordt via een zeventrapsautomaat met schakelpeddels achter het stuurwiel doorgestuurd naar de achterwielen.

Categorieën