McLaren BP23 2019

McLaren Special Operations, de divisie van McLaren voor speciale klantenwensen, heeft de komst van ’s werelds eerste Hyper-GT bevestigd. Het project ontving de naam BP23, dat staat voor Bespoke Project 2, waarbij het laatste cijfer het aantal zitplaatsen aangeeft.

Gelimiteerde oplage

McLaren meldt de oplage te hebben gelimiteerd op 106 stuks. Ondanks dat het ontwerpteam zojuist aan de slag is gegaan, heeft het Britse merk al alle exemplaren weten te verkopen. Echter, zullen de leveringen pas in begin 2019 plaatsvinden.

F1 als inspiratiebron

De beroemde McLaren F1 wordt bij de ontwikkeling van de toekomstige Hyper-GT als inspiratiebron gebruikt. Niet alleen het productieaantal is gelijk aan deze iconische sportwagen, ook de positie van de drie zitplaatsen wordt hetzelfde. Dit betekent dat de bestuurder, ten opzichte van de bijrijders, verder naar voren zit. Bovendien neemt de berijder exact in het midden van de auto plaats.

Of deze bijzondere zitpositie nog niet genoeg is, monteert McLaren vleugeldeuren. Opvallend is dat de scharnieren zich enkel in het dak zullen bevinden: bij de F1 was dit niet het geval.

Categorieën