Mercedes-Benz E-Klasse Limousine 2016

De dit jaar onthulde Mercedes-Benz E-Klasse Limousine behaalde onlangs de maximale score van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtest. De onafhankelijke veiligheidsorganisatie beoordeelt nieuwe auto’s op vier punten, die allemaal te maken hebben met veiligheid.

Hoge scores

De Mercedes-Benz E-Klasse Limousine scoorde op alle onderdelen goed. Euro NCAP kijkt naar de veiligheid voor inzittenden (volwassenen/kinderen), voetgangers en assistentiesystemen. De E-Klasse Limousine behaalde een score van respectievelijk 95%, 90%, 77% en 62%.

In het geval van frontale aanrijding bij de test ‘veiligheid voor volwassenen’, valt de score voor achterpassagiers lager uit. Euro NCAP bestempelt de bescherming voor inzittenden achterin als ‘binnen de marge’, terwijl de bestuurder volgens de veiligheidsorganisatie voldoende wordt beschermd.

Veiligheidssystemen

Wanneer de E-Klasse Limousine wordt beoordeelt op het gebied van veiligheidssystemen, dan kan het merk rekenen op een topscore. Een gordelcontrolesysteem, een snelheidsherkenningssysteem en Autonomous Emergency Braking maken standaard deel uit van de veiligheidsuitrusting, waar de Euro NCAP punten voor geeft. Het laatstgenoemde systeem (Autonomous Emergency Braking) toont volgens de organisatie goede resultaten op hoge snelheden, wat uit de tests is gebleken.

Categorieën