Audi A5 Coupé 2016

De nieuwe Audi A5 en Q2 hebben de maximale score van vijf sterren behaald in de Euro NCAP-crashtest. Beide modellen scoorden het hoogst haalbare voor bescherming van volwassenen inzittenden, jonge kinderen en voetgangers.

A5

De nieuwe Audi A5 wordt standaard geleverd met vele veiligheidssystemen, en één daarvan is Audi Pre-Sense. Dankzij de frontcamera die achter de voorruit is geplaatst, scant het systeem de weg tot een maximale snelheid van 85 km/h. Audi Pre-Sense checkt of er geen aanrijding met andere auto’s of voetgangers dreigt. Als dit wel het geval is, dan ontvangt de bestuurder enkele waarschuwingen. Mocht de bestuurder niet ingrijpen, dan remt dit systeem de auto met maximale remkracht af.

Q2

De Q2 wordt door het merk standaard voorzien van diverse veiligheidssystemen. Een voorbeeld daarvan is de noodremassistent. Dit systeem houd de auto in de gaten, en ‘kijkt’ of er zich auto’s/voetgangers vóór de auto bevinden. Indien er gevaar dreigt, ontvangt de bestuurder een waarschuwing, en als het nodig is remt dit systeem de auto volautomatisch af.

 

Categorieën