Jeep Compass 2017

De nieuwe Jeep Compass heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij de Euro NCAP-crashtest. Op alle onderdelen, waaronder bescherming voor volwassenen, kinderen en voetgangers en rijassistentiesystemen.

+70 veiligheidsfuncties

De behaalde resultaten tonen aan hoe veilig de Jeep Compass is, want Euro NCAP scherpt zijn veiligheidseisen voortdurend aan. De compacte SUV biedt een volledig aanbod op het gebied van veiligheidssystemen. In totaal is er keuze uit meer dan 70 actieve en passieve veiligheidsfuncties.

Veiligheidskooi van 65% gehard staal

Tijdens de ontwikkeling van de Compass stond de veiligheid van de bestuurder en passagiers voorop. Zowel Forward Collision Warning-Plus als Lane Sence Departure Warning-Plus worden standaard aangeboden.

Verder beschikt de Compass over parkeerhulpsystemen, adaptieve cruise control, Electric Stability Control met Electronic Roll Mitigation en zes airbags. Dit zijn frontale airbags voor bestuurder en passagier voorin, gordijnairbags voor alle rijen en zijairbags voor de voorste stoelen. Als extra beveiliging heeft de Jeep Compass een veiligheidskooiconstructie, die bestaat uit meer dan 65% gehard staal.

Categorieën