Maserati Quattroporte 2016

Maserati heeft de Quattroporte vernieuwd. De belangrijkste vernieuwing is de nieuwe voorbumper en de toevoeging van twee nieuwe uitvoeringen: GranLusso en GranSport. Verder heeft Maserati een nieuw infotainmentsysteem aan het interieur toegevoegd. 

Buitenkant vernieuwd

De vernieuwde Quattroporte is te herkennen aan het nieuwe bumperontwerp en de matzwarte diffuser achter. De grille is ook nieuw en heeft verticale chroomelementen. Andere onderscheidende details van de gefacelifte Quattroporte zijn de matzwarte zijskirts en de buitenspiegels, die ook een kleine restyling hebben ondergaan.

Interieur verbeterd

De grootste veranderingen aan het interieur zijn voorin terug te vinden. Maserati heeft namelijk het dashboard vernieuwd. Ook het infotainmentsysteem is door de Italianen verbeterd. De interface van het infotainmentsysteem is herzien, en is te koppelen met zowel Apple CarPlay als Android Auto. De lagere middenconsole is ook hertekend en heeft nu een draaiknop voor volume en menubesturing, plus een nieuwe afdekking en telefoonhouder.

Optioneel verkrijgbaar: rijassistentiesystemen

Optioneel is de Quattroporte leverbaar met een nieuw pakket van rijassistentiesystemen. Het pakket bestaat uit o.a. Stop&Go, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning met Advanced Brake Assist en Automated Emergency Braking. Een Surround View Camera is optioneel te combineren met dit Driver Assistance-pakket.

GranLusso en GranSport

Direct met de restyling van de Quattroporte lanceert Maserati twee uitvoeringen: GranLusso en GranSport. Deze uitvoeringen zijn te bestellen als upgrade voor alle Quattroporte V6-versies: Quattroporte Diesel, Quattroporte, Quattroporte S en Quattroporte S Q4. De Quattroporte GTS is de enige V8-variant, die leverbaar is met het GranLusso- en GranSport-pakket. Beide uitvoeringen krijgen dezelfde prijzen in het hele gamma.

Motorenaanbod

Maserati heeft geen aanpassingen verricht aan het motorenaanbod. De vernieuwde Quattroporte wordt dus leverbaar met de 3.0 liter V6 biturbo (benzine, 410 pk), de 3.8 liter V8 biturbo (benzine, 530 pk) en de 3.0 liter V6 Turbo (diesel, 275 pk). Alle motoren worden gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën