Een auto verkopen op Marktplaats.nl is iets wat iedereen al wel eens gedaan heeft. Vaak zorgt dit voor een combinatie van lastige berichtjes en kopers die niet op komen dagen. Aan de andere kant is het zo dat je als koper ook de mogelijkheid hebt om te selecteren op zakelijke verkopers, oftewel autodealers. Voor die laatste groep wordt het bereik vanaf nu een stuk groter omdat Marktplaats auto’s nu ook op Mobile.de beschikbaar zijn.

EuroStocks en Marktplaats

Marktplaats is hiervoor de samenwerking aangegaan met EuroStocks. Het gaat nog om een pilot, waarbij op dit moment ruim 80 autodealers zijn aangesloten. via een slimme tool die EuroStocks heeft gemaakt, hebben deze dealers overigens nauwelijks omkijken naar het plaatsen op Mobile.de. Het doorzetten van de advertentie is zo geregeld dat direct de juiste prijs (dus exclusief BPM en BTW) zichtbaar is op Mobile.de. Daarnaast wordt ook automatisch de Nederlandse tekst omgezet naar het Duits en Engels. Dit is echter nog niet alles. Doordat EuroStocks door de jaren heen veel data heeft verzameld, voorzien zij autodealers ook van advies welke modellen waarschijnlijk beter geschikt zijn voor doorplaatsing. Dit advies gaat overigens amen een prijsanalyse van de gehele voorraad, waardoor dealers ook eenvoudig kunnen zien of ze een scherpe prijs neerzetten.

auto

Rolf Westgeest oprichter EuroStocks:

“EuroStocks speelt in op een duidelijke behoefte aan hulp bij cross border trade, ofwel export en import. Hierin ontzorgen wij al jaren autobedrijven in Nederland. We zien bij stijgende brandstofprijzen en de huidige onzekerheid in de EV markt binnen Nederland dat schommelingen worden opgevangen in de Europese markt. We vinden het dan ook mooi dat Marktplaats nu samen met ons en Mobile.de de handen ineen slaat om zo nog meer autobedrijven te laten kennismaken met het Europese bereik en kansen die het biedt”

Nederlandse occasion populair

In het buitenland blijkt de Nederlandse occasion daarnaast zeer populair. Het klopt dat wij veel auto’s uit Duitsland halen, maar dat gaat dan met name om de ‘premium’ merken, waarvan er in Duitsland een grotere keuze is, met soms bijzondere opties of combinaties. Punt is echter dat Nederlandse auto’s dus goed bekend staan. Dit komt met name omdat kilometerstanden bij ons over het algemeen betrouwbaar zijn, we door de APK-keuring vaak goed onderhoud uitvoeren en zijn de occasionprijzen bij ons simpelweg erg scherp. Door de koppeling met Mobile.de is het daardoor de verwachting dat auto’s minder lang te koop staan. Voor de particuliere verkoper is het voorlopig niet de verwachting dat deze optie beschikbaar komt.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *