Belasting BTW

Heb je recent het internet afgestruind op zoek naar een prachtige occasion? Dan is het je vast en zeker opgevallen dat menig aanbieder zijn occasions exclusief BTW adverteert. Denk je eindelijk je droomauto te hebben gevonden, blijkt er na het doorklikken op de advertentie nog 21 procent BTW bovenop te komen. Jammer, dan kijk je toch maar even verder naar een occasion die wél inclusief alle belastingen wordt geadverteerd. Helaas komt het in de praktijk nog te vaak voor dat de BTW niet meegerekend is in de verkoopprijs, terwijl dat officieel helemaal niet mag.

Oneerlijke concurrentie

Precies om die reden hebben initiatiefnemers Bas Oude Luttikhuis en Martijn Duivenoorden recent een manifest gepresenteerd. Hiermee pleiten zij voor een transparantere manier van occasionhandel. Niet alleen de consument heeft er last van, maar ook autobedrijven die wél adverteren met prijzen inclusief BTW.  Concurrenten die zich netjes aan de regels houden worden benadeeld door laaggeprijsde occasions die exclusief BTW worden aangeboden.

Particuliere kopers zijn de Sjaak

Ongeveer één op de vijf nieuwe elektrische auto’s wordt aangeschaft door een particuliere koper. Ook gebruikte elektrische auto’s zijn steeds meer in trek bij particulieren. Echter maken verschillende aanbieders in de markt het kopen van een (elektrische) auto er niet overzichtelijker op. Heb je eindelijk een auto gevonden die bij je past; staat er in kleine lettertjes dat er nog 21 procent BTW bovenop komt.

Wat willen de schrijvers van het manifest precies bereiken?

Het doel van het manifest “Ex. BTW, weg ermee” is een transparante markt en eerlijke concurrentie voor autobedrijven. Wat willen beide heren bereiken? Simpelweg: dat er niet meer geadverteerd wordt met ex. btw-prijzen. Door zo veel mogelijk autobedrijven en consumenten het manifest te laten ondertekenen, hopen ze dat de overheid strenger gaat optreden. Autobedrijven die de regels overtreden dienen aangepakt te worden. Ook behoort een proefproces tot de mogelijkheden. Blijf je de regels breken? Dan moeten websites de aangeboden auto’s niet meer online adverteren.

Hoe onderteken ik het manifest?

Het is tijd voor eerlijkheid en transparantie in occasionverkoop. Ben je het hier mee eens? Onderteken dan hier het manifest: exbtw-wegermee.nl

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *