Lexus RC 300h

In 2014 lanceerde Lexus een nieuwe coupe, de RC. Op de Hybride moest nog enkel jaren gewacht worden. Inmiddels staat de Lexus-dealer klaar voor de nieuwe facelift waarbij we een strakker design mogen verwachten. Ook de rijeigenschappen zouden je meer moeten aanspreken.

Hoeveel motoren heeft de Lexus RC 300h?

De enige leverbare versie in Nederland, de 300h (hybride) kent een verbeterde gasrespons en is niet alleen optisch aangepast maar ook technische opgewaardeerd. We spreken over de nieuwe RC 300h die gekoppeld is aan een 2,5-liter benzinemotor met viercilinder en hulp krijgt van een elektromotor die samen 164 kW / 223 pk opleveren. Het onderstel heeft de nodige aandacht gehad en levert daardoor een verbeterde stabiliteit, mede door de nieuwe schokbrekers.

Design eleganter én sportiever

Aan sportiviteit ontbreekt deze auto nog steeds niks, maar dit model straalt meer klasse en elegantie uit de eerder tevoren. De koplampen geven het model de uitstraling van een racer. De voorbumper die mooi overgaat in de koplampen en in zijn geheel erg stoer voor de dag komt. De LED-verlichting maakt het elegante tintje af door hele smalle LED-koplampen met LED-dagrijverlichting die de letter L stralen op de voorganger. 

Het interieur straalt kwaliteit uit

Het interieur van de RC 300h Lexus lijkt hier en daar herkenbare zaken van zijn grote en sportieve broer de Lexus LC te hebben, maar het enige wat rechtstreeks uit de Lexus LC is overgebracht is de analoge klok dat netjes in het dashboard te zien is. Al om al een prachtige auto van binnen en buiten.

Indien je nog twijfels hebt is deze prachtige verschijning van 4 t/m 14 oktober van dichtbij te zien op de Parijs Motorshow. Wij gaan er heen en stoppen zeker bij Lexus

Categorieën