Een mijlpaal voor Lexus! De ES is meer dan drie miljoen keer verkocht sinds de lancering in 1989. Dit maakt het de op één na meest verkochte Lexus allertijden. Alleen van de Lexus RX zijn meer exemplaren geleverd, namelijk 3,6 miljoen stuks. Deze cijfers laten zien dat de Lexus wereldwijd klanten kan overtuigen met luxe en comfort als belangrijkste speerpunten.

Verkoopcijfers

Afgelopen jaar zijn er wereldwijd 167.628 exemplaren van de Lexus ES verkocht. In totaal heeft dit model zeven keer de verkoop van 100.000 auto’s per jaar gepasseerd, waaronder vier keer op een rij vanaf 2019. In Noord-Amerika wordt ruim vier keer zo vaak een nieuwe Lexus afgeleverd dan in Europa.

Introductie Europa

In eerste instantie was de Lexus ES niet bestemd voor Europa. In 2018 werd het model toch gepresenteerd onder de naam Lexus ES 300h. Dit is de vierde generatie hybride aandrijflijnen van het Japanse bedrijf. Het luxemerk van Toyota is er eerder wel in geslaagd om voet aan de grond te krijgen in Canada en Amerika. Dat de ES sinds 5 jaar ook in Europa beschikbaar is, heeft natuurlijk wel meegeholpen om de grens van 3 miljoen exemplaren te passeren.

De nieuwste generatie Lexus ES 300h.

Update

Zelfs een luxe auto als de Lexus ES 300h kan verouderd overkomen. Daarom is er vorig jaar een update gekomen voor het model. Er is een compleet nieuw multimediasysteem beschikbaar en het middenconsole is vernieuwd. Lexus doet er alles aan om het comfort te verhogen en alles nog logischer in te delen.

Het nieuwe dashboard van de Lexus ES van modeljaar 2023.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *