Zoals bekend moeten in 2030 alle nieuw verkochte auto’s binnen de Europese Unie elektrisch zijn. Lexus kan uiteraard niet achterblijven. Op dit moment heeft het luxemerk van Toyota al verschillende hybride modellen in het aanbod, binnen zeer verschillende segmenten. Met de Lexus Electrified Sport Concept, geeft Lexus ons alvast een blik in de toekomst.

De LFA als voorganger van Electrified Sport

Het verleden

Om de toekomst een beetje te kunnen voorspellen, is het belangrijk om naar het verleden te kijken. Ruim 11 jaar geleden, in 2010 kwam Lexus met de LFA. Eindelijk had het Japanse prestige merk een echte supercar in het aanbod. Met een 4,8 liter V10 en een vermogen van 560 Pk is er voldoende vermogen voor handen om het de gevestigde orde behoorlijk lastig te maken. Helaas bleef het productie aantal steken op een gelimiteerde 500 stuks. Toch weet ook vandaag het gehuil van de V10 nog indruk te maken.

Lexus modellen aanbod van de toekomst

Het heden

Op dit moment heeft Lexus dus geen supercar meer in het modellen aanbod. Uiteraard heeft Lexus nog steeds hele gave auto’s, zoals blijkt uit de rijtest van de Lexus LC 500. Toch bestaat het overgrote aanbod van de Japanse fabrikant uit redelijk brave, maar zeer luxe auto’s. Waarmee dus een doelgroep ontstaat van klanten die in alle gemakken voorzien willen worden, zoals blijkt uit Lexus’ beroemde ‘red carpet treatment‘. Klanten die echter een supercar zoeken, moeten op dit moment echter toch ergens anders shoppen.

Duidelijke Supra invloeden

De toekomst

Daar komt dus verandering in! Laten we beginnen met de weinige specificaties die Lexus op dit moment af geeft: onder de twee seconden naar de 100 km/u en een bereik van meer dan 600 kilometer. Het blijft een concept, dus veel is er inderdaad nog niet bekend. Duidelijk is wel, dat Lexus met de Electrified Sport Concept een echte elektrische supercar in de markt zet. Dit blijkt uit het extreme design. Met overigens verdacht veel invloeden vanuit de eerste tekeningen van de nieuwe Toyota Supra. Duidelijk is wel dat deze concept een duidelijke image booster is voor de elektrificatie van Lexus, waarbij het ook duidelijk de aanval opent op bijvoorbeeld de Tesla Roadster. In hoeverre de Lexus Electrified Sport Concept echt af is en of het ook daadwerkelijk komt tot een productiemodel, is nog even afwachten. Maar Lexus een beetje kennende zou het ons niets verbazen, al is het maar om de geest van de LFA in de toekomst te laten herleven.

Een agressieve voorkant
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *