Land Rover Discovery SVX 2018

Het Britse Land Rover presenteert de nieuwe Discovery SVX tijdens IAA Frankfurt. Vanaf 2018 wordt dit nieuwe model, uitsluitend met de hand, in het SVO Technical Centre gefabriceerd.

Nieuweling tussen bestaande modellen

Met de komst van de Land Rover Discovery SVX, wordt er een nieuw model toegevoegd aan het Special Vehicle Operations-gamma. De nieuweling wordt gepositioneerd naast de Range Rover Sport SVR en de Range Rover SVAutobiography.

De splinternieuwe Discovery SVX is de allereerste Land Rover die met de hand in elkaar wordt gezet. Dit wordt gedaan in het SVO Technical Centre, waar de productie in 2018 van start gaat.

V8-krachtbron met 525 pk

Onder de kap ontdekken we een 5.0 liter Supercharged V8-benzinemotor met een vermogen van 525 pk. Het koppel ligt op een flinke 625 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Het merk heeft de wielophanging aangepast, dit om meer comfort te geven tijdens het rijden op ruig terrein. Land Rover voorziet hem van Hydraulic Active Roll Control, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en stabiliteit voor de wielen.

Meer grip dankzij agressiever bandenprofiel

De Discovery SVX staat op gesmede 20 inch lichtmetalen wielen. De banden hebben een grotere wanghoogte, wat betere prestaties op zachte ondergrond oplevert. Bovendien is het bandenprofiel agressiever, en dat zorgt voor meer grip, aldus Land Rover.

Verder is hij voorzien van een actief middendifferentieel en een elektronisch sperrend achterdifferentieel. Ten slotte heeft het merk de software van de hulpsystemen aangepast, zoals Hill-Descent Control, Electronic Traction Control, Dynamic Stability Control en de elektrische stuurbekrachtiging.

Gespoten in Tectonic Grey

Het model dat het publiek te zien krijgt in Frankfurt, is te herkennen aan de bumpers met beschermpanelen in Rush Orange. Verder is de buitenkant gespoten in een zijdematte kleur Tectonic Grey.

Diverse accenten in het interieur zijn, net zoals details aan de buitenkant, voorzien van de kleur Rush Orange. Op de SVX-stoelen prijken X-logo’s, terwijl we op de ventilatieopeningen een V8-logo tegenkomen. Als laatste kunnen we je melden, dat er op de zwarte dakrails twee extra lampen zijn gemonteerd. Speciaal om extra licht te geven in het donker.

Categorieën