Lamborghini Huracán RWD Spyder 2017

Lamborghini heeft op de Los Angeles Auto Show de Huracán RWD Spyder onthuld, een achterwielaangedreven versie van de open Huracán. Vanaf januari volgend jaar is dit model wereldwijd leverbaar via de Lamborghini-dealer.

Front en achterzijde opnieuw getekend

Het front en de achterzijde verschillen van de vierwielaangedreven varianten: de RWD-versies kregen namelijk nieuwe bumpers aangemeten. De luchtinlaten zijn net iets groter, wat een agressievere blik oplevert. Tevens valt het model op door 19 inch Kari-velgen en de softtop, die in 17 seconden opent en sluit tot een snelheid van 50 km/h.

Binnenin is hij uitgerust met onder meer het nieuwste infotainmentsysteem van Lamborghini. De meters en navigatie worden digitaal getoond op het 12,3 inch TFT-instrumentenpaneel.

Atmosferische tiencilinder

Ook de Huracán RWD Spyder beschikt over een atmosferische 5.2 liter V10-motor. In het geval van de achterwielaangedreven uitvoering, bedraagt het vermogen 580 pk en 540 Nm koppel. De acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts 3,6 seconden en de topsnelheid is 319 km/h.

De turboloze tiencilinder is gekoppeld aan een Lamborghini Doppia Frizione-zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Het is mogelijk om te schakelen via de peddels achter het stuurwiel.

Categorieën