Jaguar XE SV Project 8 2017

Jaguar Special Vehicle Operations, de divisie voor speciale projecten, heeft vandaag meer informatie vrijgegeven van de krachtigste Jaguar ooit: de XE SV Project 8.

600 pk sterke 5.0 liter Supercharged V8

Eind mei jongstleden berichtten we al over de nieuwe Jaguar XE SV Project 8. Toen gaf het merk niet veel informatie en specificaties vrij over de krachtigste Jaguar ooit. Maar daar is vandaag verandering in gekomen.

Jaguar meldt, dat de handgemaakte sportsedan wordt aangedreven door een 600 pk sterke 5.0 liter Supercharged V8-benzinemotor. Dankzij aangepaste software aan het inlaat- en uitlaattraject van de krachtbron, ligt het maximale koppel op 700 Nm. Accelereren van 0-100 km/h gaat in slechts 3,7 seconden, terwijl zijn topsnelheid op 322 km/h ligt.

De achtcilinder motor wordt standaard gecombineerd met vierwielaandrijving, alsmede een Quickshift-achttrapsautomaat. De automatische transmissie is te bedienen met de aluminium peddels achter het stuur en versnellingshendel op de middenconsole.

Koolstofvezel materialen

Jaguar Special Vehicle Operations voorziet de XE SV Project 8 van koolstofvezel materialen. Denk bijvoorbeeld aan een koolstofvezel motorkap en koolstofvezel bumpers met extra koelopeningen. Om ruimte te bieden aan 20 inch lichtmetalen wielen, zijn de wielkasten met 19 mm vóór en 55 mm achter verbreed. SVO monteert 265 mm brede banden vóór en 305 mm banden achter.

De XE SV Project 8 is verkrijgbaar met keuze uit acht carrosseriekleuren, zoals Fuji White, Narvik Black, Caldera Red, Valencia Orange, Velocity Blue, Meribel White, Verbier Silver en Corris Grey (zijdemat).

Track Pack is optioneel

Net zoals het exterieur, wordt ook het interieur voorzien van koolstofvezel materialen. SVO voegt koolstofvezel panelen toe en gebruikt Alcantara voor het stuurwiel. De zitplaatsen zijn bekleed met leder en suède contrasterende stiksels. Optioneel verkrijgbaar, is het Track Pack, dat het moet stellen zonder achterbank. Deze uitvoering biedt, naast lichtgewicht koolstofvezel racestoelen voorin, ook vierpuntsgordels en een brandblussysteem. De XE SV Project 8 is te herkennen aan het glanzend zwarte dak en de speciale striping over de flanken.

Beperkte oplage

Jaguar Special Vehicle Operations beperkt de oplage van de XE SV Project 8 tot 300 stuks. Een exacte vanafprijs is op dit moment niet bekend, maar de catalogusprijs wordt geschat op ruim € 150.000,-. Het model beleeft op vrijdag 30 juni a.s. zijn werelddebuut tijdens het Goodwood Festival of Speed in Zuid-Engeland. Het evenement is geopend van 29 juni t/m 2 juli 2017.

Categorieën