Rolls-Royce Sweptail 2017

Rolls-Royce heeft onlangs, tijdens Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië, een splinternieuwe one-off voorgesteld. Het model luistert naar de naam ‘Sweptail’ en is, in opdracht van een veeleisende klant, gebouwd.

Groot, glazen panoramadak

Vier jaar geleden werd Rolls-Royce door een speciale klant benaderd. Het gaat om een rijke verzamelaar van privé-vliegtuigen en superjachten, die een one-off met een bijzondere carrosserie wenste.

Om het project in goede banen te leiden, was de klant aanwezig bij het ontwerp. Zijn wens was om elementen van Rolls-Royces uit de jaren ’20 en ’30 in het design te verwerken. Ook stond een gigantische, glazen panoramadak op het wensenlijstje.

Nog steeds een Rolls-Royce

Uiteindelijk is het resultaat de ‘Sweptail’. Ondanks dat het Britse luxemerk luisterde naar de wensen van de klant, is het in alle opzichten een échte Rolls-Royce. Hiermee bedoelen we de vormgeving van het front, de velgdesign en zelfmoordportieren. 

Ook voor het interieur zijn praktisch geen woorden te bedenken. Alle gebruikte materialen zijn schitterend en bovendien handgemaakt. We ontdekken plaats voor slechts twee personen en prachtig hout met een fraaie, glanzende afwerking. Tevens siert lichtgekleurd Moccasin & Dark Spice-leder de bovenzijde van het dashboard, de stoelen en armleuningen.

Categorieën