Jaguar XJR575 2017

Jaguar heeft vandaag officieel de nieuwe XJR575 gepresenteerd. De topversie binnen het XJ-gamma is in ons land verkrijgbaar vanaf € 204.150,-. Tevens heeft het merk bekendgemaakt de XJ te hebben vernieuwd.

575 pk sterke 5.0 liter V8

Zoals net al werd aangegeven, is de XJR575 het krachtigste model van alle verkrijgbare XJ-modellen dat Jaguar kan aanbieden. Het merk levert de XJR575 met een 575 pk sterke 5.0 liter V8-motor met supercharger. Het maximale koppel bedraagt maar liefst 700 Nm, terwijl zijn topsnelheid ligt op 300 km/h. De acceleratie van 0-100 km/h is in slechts 4,4 seconden gepiept. Deze sportieve sedan is ook te verkrijgen met een 15 cm langere wielbasis.

Dubbele luchtinlaten

Jaguars krachtige XJR575 is te herkennen aan de nieuwe achterspoiler, dorpels, opnieuw ontworpen voorbumper en de onderste luchtinlaten, die tevens zijn voorzien van een Gloss Black-omlijsting. Adaptieve LED-koplampen, met bochtenverlichting en automatisch grootlicht, zijn standaard aanwezig op dit model. De XJR575 onderscheidt zich van de reguliere XJ-modellen door de badges en dubbele luchtinlaten in de motorkap. Tevens wordt de sportiviteit van de XJR575 bevestigd door de glanzend zwarte Farallon 20 inch lichtmetalen velgen en rode remklauwen. Voor dit model kan de klant kiezen uit twee carrosseriekleuren, namelijk Velocity Blue en Satin Corris Grey.

Exclusieve dorpelpanelen

De binnenkant van de krachtige Britse sedan is voorzien van exclusieve dorpelpanelen met reliëf, 575-gravures, stoelbekleding met een diamantpatroon en 575-logo’s. De stoelen zijn verkrijgbaar is diverse kleurencombinaties, zoals Jet/Jet en Ivory/Jet.

Opgefriste XJ

De Britse autobouwers hebben de vernieuwde XJ voorzien van adaptieve LED-koplampen, die een natuurlijker licht geven dan de huidige Bi-Xenon-koplampen. Tevens zijn de nieuwe LED-koplampen uitgerust met actieve en passieve bochtverlichting en automatisch grootlicht.

Het nieuwe infotainmentsysteem met Wi-Fi en 4G is ook een onderdeel van de vernieuwing die Jaguar doorvoert. Voortaan kan je dus in de opgefriste XJ een nieuw Touch Pro-infotainmentsysteem vinden met draadloos internet en een 4G-verbinding. Gebruikmaken van deze technologie doe je op het 10 inch grote touchscreen.

Naast deze technologie, biedt Jaguar je nog meer technologie aan, maar dan op het gebied van veiligheid. Voortaan zijn er nieuwe veiligheidssystemen te vinden op de XJ. Denk bijvoorbeeld aan Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning en Lane Keep Assist.

V6-motoren

Jaguar levert voor de vernieuwde XJ één diesel- en benzinemotor, namelijk de 3.0 liter V6 supercharged met 340 pk, die standaard wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Ook vierwielaandrijving is standaard. Als laatste krachtbron is er de 300 pk sterke 3.0 liter V6-dieselmotor die ook, net als de vorige krachtbron, wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat. De dieselende XJ moet het stellen met achterwielaandrijving.

In het najaar van 2017 staat hij bij de dealers in Nederland. Prijslijst start bij € 103.330,-.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën