Jaguar I-Pace Concept 2016

Jaguar heeft vannacht de I-Pace Concept gepresenteerd, voorafgaand aan de Los Angeles Auto Show (18 t/m 27 november 2016). Het studiemodel onderscheidt zich met een actieradius van, naar verwachting, 500 km. Eind volgend jaar volgt de productieversie, waarbij de marktintroductie in 2018 plaatsvindt. 

Geïnspireerd op C-X75

De I-Pace Concept is grotendeels geïnspireerd op de sportief gelijnde C-X75 Concept, aldus Jaguar. De nieuwste creatie van het merk toont veel overeenkomsten met bestaande modellen, wat o.a. te zien is aan het front, maar wel in een verfrissend jasje. 

De grote 23 inch Nighthawk-velgen maken van de I-Pace Concept een opvallende verschijning. Het interieur is volgens Jaguar ruim, wat mede te danken is aan de lange wielbasis van bijna drie meter (2.990 mm). De lengte, breedte en hoogte bedragen respectievelijk 4.680 mm, 1.890 mm en 1.560 mm.

Een eyecatcher aan de binnenzijde, is het grote 12 inch TFT-beeldscherm. Het infotainmentsysteem biedt de mogelijkheid om Apple- of Android-smartphones te koppelen voor bijvoorbeeld het afspelen van audio. Daarnaast is er een 5,5 inch touchscreen aanwezig, waarmee het klimaatsysteem bedient kan worden.

Twee elektromotoren

Jaguar voorziet de I-Pace Concept van twee elektromotoren, één op iedere as. Het gezamenlijke vermogen komt neer op 400 pk, terwijl de 700 Nm aan trekkracht vanaf stilstand geheel beschikbaar is. Deze krachten worden over alle vier de wielen verdeeld, middels het vierwielaandrijvingssysteem. 

De sprint van 0 naar 100 km/h neemt om en nabij 4,0 seconden in beslag. Wat de topsnelheid is, is nog niet bekendgemaakt.

Actieradius van 500 km

Officieel is het nog niet, maar waarschijnlijk bedraagt de actieradius volgens NEDC ongeveer 500 kilometer. Hierdoor is het mogelijk om grotere afstanden af te leggen, zonder een tussenstop te maken om bij te laden. De lithium-ion batterij van de I-Pace Concept levert een capaciteit van 90 kWh.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën