Jaguar XF Sportbrake 2017

Zoals vorige maand al werd aangekondigd, toont Jaguar op 14 juni de nieuwe XF Sportbrake. Dit hebben de Britten dan ook gedaan. In oktober is het model leverbaar vanaf € 55.680,-.

Gigantisch panoramadak

Tijdens een persconferentie op de Autosalon van Parijs, maakte Jaguar de komst van de XF Sportbrake bekend. Na dit eerst tegengesproken te hebben, bevestigt de constructeur het alsnog. 

Het grootste verschil tussen de XF Sportbrake en de reguliere carrosserievariant, is het ruimteaanbod. Jaguars nieuweling biedt 565 liter aan kofferruimte, maar dit is uit te breiden naar 1.700 liter (met neergeklapte achterbank). Tevens zegt het merk de XF Sportbrake uit te rusten met een gigantisch panoramadak. Het zonnescherm hiervan opent of sluit door middel van gebarenbediening.

Vier- of zescilinder krachtbronnen

Vanaf de marktintroductie wordt de XF Sportbrake leverbaar met vier- of zescilinder motoren. Exacte details noemt de fabrikant niet, maar ga er vanuit dat het motorpalet (nagenoeg) identiek is aan dat van de XF.

Wel is bekend, dat de XF Sportbrake leverbaar wordt met een 3.0 liter Supercharged V6 (benzine, 380 pk) en 3.0 liter TDV6 (diesel, 300 pk)

Alle vanafprijzen op een rij

Onderstaande vanafprijzen zijn inclusief BTW en BPM. Prijzen van andere uitvoeringen volgen op een later tijdstip.

Benzine

2.5t (automaat): € 63.940,-

Diesel

2.0d E-Performance (handbak): € 55.680,-

Categorieën