Jaguar Future-Type Concept 2017

Op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt, ook wel IAA genoemd, wordt de Jaguar Future-Type Concept onthuld. Dit studiemodel rijdt autonoom en beschikt over een elektrische aandrijflijn.

Stuurwiel met kunstmatige intelligentie

Naast het design van de Future-Type Concept, speelt het intelligente stuurwiel ook een belangrijke rol. Eerder deze week publiceerden wij een artikel over Sayer, het stuur met kunstmatige intelligentie. Jaguars nieuwste creatie kan honderden taken uitvoeren, dankzij zijn internetverbinding. Sayer kan bijvoorbeeld de auto oproepen en houdt de koelkastvoorraad in de gaten.

Meer informatie over het intelligente stuurwiel lees je in dit nieuwsbericht.

Elektrisch rijdende Future-Type Concept

Jaguar voorziet de Future-Type Concept van een volledig elektrische aandrijflijn. Dankzij het eerdergenoemde Sayer-stuurwiel, staat hij altijd met een volle batterijlading paraat. Omdat Jaguar de Future-Type Concept wellicht in de toekomst wil inzetten voor autodeelprogramma’s, zijn er verschillende interieurconfiguraties bestelbaar. Om bijvoorbeeld de kinderen naar school te brengen, is een 2+1-opstelling mogelijk. 

Door de autonome rijtechnologie rijdt de Future-Type Concept geheel zelfstandig. Tevens selecteert hij de kortste route naar de gekozen bestemming. Mocht de bestuurder zelf willen rijden, dan neemt diegene simpelweg het stuurwiel over. De aanwezige assistentiesystemen blijven in dat geval alert.

Categorieën