Jaguar E-Type Zero 2017

Zelfs één van de mooiste auto’s ooit gemaakt ontkomt niet aan een elektrische aandrijflijn. Jaguar heeft namelijk de E-Type omgetoverd tot elektrische klassieker: de E-Type Zero.

E-Type Zero: 100% elektrisch

De schitterend gelijnde E-Type wordt volledig elektrisch aangedreven. Onder de kap treffen we geen originele zescilinder XK-motor, maar een 300 pk sterke elektrokrachtbron. Deze is gekoppeld aan een lithium-ion accupakket met onbekende capaciteit.

In veel gevallen brengt een elektrische aandrijflijn extra kilo’s met zich mee. Desondanks heeft Jaguar het prima voor elkaar: de E-Type Zero is zelfs 46 kg lichter dan de E-Type Roadster. De acceleratie van 0 naar 100 km/h verloopt in slechts 5,5 tellen.

Dichtbij het origineel

Jaguar heeft de E-Type Zero dichtbij het origineel weten te houden. De originele carrosseriestructuur hoefde niet aangepast te worden, net als de remmen en wielophanging. Tevens komt de gewichtsverdeling overeen met het originele model.

De elektrische E-Type beleefde zijn werelddebuut tijdens het Jaguar Land Rover Tech Fest (8 t/m 10 september 2017) in hartje Londen.

Categorieën