Škoda Vision E Concept 2017

Vandaag heeft Škoda de eerste schetsen vrijgegeven van de Vision E Concept, die een blik werpen op het interieur. Dit studiemodel wordt door het merk tijdens de Shanghai Motor Show (21 t/m 28 april) gepresenteerd. 

Touchscreen centraal geplaatst

Eind maart berichtten wij al over de Škoda Vision E Concept, die tijdens de komende Shanghai Motor Show aan het publiek wordt getoond. Op dat moment van schrijven, waren er alleen exterieurschetsen beschikbaar. Maar nu, één week later, heeft Škoda ook de schetsen van binnenin vrijgegeven.

Het eerste wat opvalt als je de schetsen bekijkt, is het centraal geplaatste touchscreen, alsmede de speciale schermen voor de inzittenden. Het grote display beschikt over alle functies van Škoda Connect, terwijl het display van de bijrijder te bedienen is d.m.v. een touchdisplay in de rechter armsteun. Hierdoor zijn fysieke knoppen overbodig geworden.

Geen middenconsole

Normaal gesproken, zoals bij alle andere auto’s, verwacht je een middenconsole, maar Škoda heeft besloten deze weg te laten. Door het ontbreken van de middenconsole oogt het interieur ruimer. In elke deur bevindt zich een Phone Box, waarmee je je smartphone draadloos kan opladen.

Ten slotte zijn er vier verhoogde stoelen aanwezig, die 20 graden zijn te draaien. Wanneer de portieren worden geopend, draaien de stoelen naar de deuropening toe om zo het in- en uitstappen te vereenvoudigen. De stoelen zijn door het merk verhoogd gemonteerd, wat weer het zicht op de weg ten goede komt.

Categorieën