Hyundai i30 Fastback 2018

Hyundai heeft vandaag officieel de nieuwe i30 Fastback gepresenteerd. Dit model is de eerste vijfdeurs-coupé in het compacte segment. De marktintroductie staat gepland voor begin 2018. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Sportieve uitstraling

De nieuwe Hyundai i30 Fastback is het derde lid van de i30-familie, en kenmerkt zich door de lage Cascade-grille, horizontale luchtinlaten onder in de voorbumper en LED-koplampen. Deze lichtunits bevinden zich in een donkergetinte behuizing. De aflopende daklijn en een sportief afgesteld onderstel bevestigen dat het om een sportcoupé gaat. Alsmede de achterspoiler die in de achterklep is geïntegreerd. De i30 Fastback meet in lengte 4.455 mm (+115 mm t.o.v. i30 5-deurs) en 1.425 mm in hoogte (+30 mm). Zijn wielbasis bedraagt 2.650 mm. 

Keuze uit twaalf lakkleuren

Om de i30 Fastback te personaliseren, biedt Hyundai de klant de mogelijkheid om te kiezen uit twaalf lakkleuren. Enkele voorbeelden zijn Stargazing Blue, Micron Grey, Phantom Black, Clean Slate Blue en Intense Copper.

Ook aan het interieur is gedacht. Daar kan je uit drie kleuren kiezen, namelijk Oceanids Black, Slate Grey en Merlot Red.

Twee benzine- en dieselmotoren

De i30 Fastback is leverbaar met keuze uit twee turbobenzinemotoren: een 1.0 liter T-GDI driecilinder (120 pk) en 1.4 liter T-GDI (140 pk). De gemiddelde brandstofconsumptie varieert respectievelijk van 5,0 tot 5,5 liter/100 km, en de CO2-uitstoot van 115 tot 125 g/km. De 1.4 liter T-GDI is optioneel leverbaar met een zeventrapsautomaat. 

Ten slotte is er ook gedacht aan dieselrijders. Het Koreaanse automerk stelt een 1.6 liter CRDi-dieselmotor met 110 of 136 pk ter beschikking voor de i30 Fastback. Beide krachtbronnen zijn leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of automaat.

5 of 8 inch touchscreen

Standaard is er o.a. een 5 inch LCD-touchscreen met audiosysteem, Bluetooth-connectiviteit en een geïntegreerde achteruitrijcamera aanwezig. Mocht dit infotainmentsysteem niet voldoen, dan is er altijd nog een 8 inch-variant beschikbaar. Deze biedt Apple CarPlay en Android Auto en een 7-jarig abonnement op TomTom Live Services.

Veiligheidssystemen aanwezig

Net zoals andere Hyundai-modellen, is ook deze vijfdeurs-coupé voorzien van vele veiligheidssystemen. Denk o.a. aan Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, Advanced Smart Cruise Control en Blind Spot Detection.

 

Categorieën