Hyundai IONIQ Autonomous CES 2017

Hyundai doet zijn visie op de toekomst uit de doeken tijdens de Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas. Het Koreaanse merk geeft o.a. demonstratieritten met twee zelfrijdende IONIQ’s en onthult meerdere concepten.

Autonoom rijdende IONIQ

Hyundai demonstreert in de Amerikaanse woestijnstad hoe de autonoom rijdende auto werkt. Het merk doet dit op de boulevard van Las Vegas met twee IONIQ’s, die gebruikmaken van LiDAR-technologie. In plaats van camera’s en radarbeelden die de weg scannen, detecteert LiDAR obstakels, voertuigen en voetgangers met behulp van lasertechniek. Naast andere verkeersdeelnemers, worden door de lasertechniek ook o.a. verkeersborden, dieren en wegwerkzaamheden opgemerkt.

Mobility Vision Concept

Ook richt Hyundai in Las Vegas de schijnwerpers op zijn Mobility Vision Concept. Met het concept wil de fabrikant aantonen, dat de auto in de toekomst samensmelt met het huis. De auto wordt op een docking station geplaatst, waarna hij gebruikt kan worden om het huis te koelen of van elektriciteit te voorzien. Het Mobility Vision Concept beschikt namelijk over een brandstofcel, waarmee stroom kan worden opgewekt.

Health + Mobility Cockpit

Tot slot werpt Hyundai een blik op het auto-interieur van de toekomst. Het merk heeft biometrische sensoren toegepast, die het humeur van de bestuurder in de gaten houden. Afhankelijk van de stemming, activeert het systeem functies zoals Alert Burst en Calm Burst. Bij de eerstgenoemde wordt een pepermuntlucht vrijgegeven, wat volgens Hyundai voor extra energie zorgt. Tevens komt de bestuurdersstoel in een rechtere positie te staan, mocht de berijder zijn concentratie verliezen.

Wanneer de functie Calm Burst wordt geactiveerd, dan zorgt het systeem voor een ontspannen sfeer aan boord. Zo zal er rustige muziek worden afgespeeld, gaat er speciale sfeerverlichting aan en wordt de interieurtemperatuur bijgesteld. Om het compleet te maken, verspreidt de parfumdispenser een lavendelgeur.

Categorieën