Hyundai Next Generation Fuel Cell SUV 2018

Hyundai heeft onlangs in Seoul (Zuid-Korea) zijn productierijpe waterstofauto gepresenteerd: de Next Generation FCEV SUV. De officiële naam wordt tijdens CES in Las Vegas vrijgegeven. Begin 2018 komt ‘ie naar Korea, terwijl Verenigde Staten en Europa later dat jaar volgen.

Grootse plannen met waterstof

Met de Next Generation FCEV SUV heeft Hyundai grootse plannen. Het maakt onderdeel uit van een strategie om vóór 2020 14 eco-modellen te introduceren. De waterstofauto is daar één van.

Ongeveer vier jaar geleden liet het Koreaanse merk ons kennismaken met de ix35 FCEV. Dit is een waterstofauto, die gebaseerd is op een bestaand model. In totaal zijn er in Nederland 40 stuks van verkocht. De Next Generation FCEV is ontworpen vanaf een blanco vel papier, waardoor de techniek verder is doorontwikkeld.

20% meer vermogen

De Next Generation FCEV SUV heeft het qua aandrijflijn beter voor elkaar dan de eerdergenoemde ix35 FCEV. Het vermogen is met 20% toegenomen tot 163 pk. Daarnaast is de brandstofcel 9% efficiënter en bedraagt de actieradius 800 kilometer. De waterstof-ix35 komt op één tank 594 km ver.

Categorieën