Honda CR-V Hybrid Prototype 2017

Honda laat pers en publiek op IAA Frankfurt kennismaken met een hybride SUV: de CR-V Hybrid. Momenteel gaat het om een prototype, al lijkt de productieversie niet ver weg. Begin volgend jaar volgt eerst de reguliere CR-V voor Europa.

Nieuw voor Europa

De CR-V Hybrid Prototype ontvangt meteen een compleet nieuw design. Althans, voor ons Europeanen, want in de Verenigde Staten en Australië rijdt de nieuwe CR-V allang rond.

De koplampen lopen over in de nieuw ontworpen grille. Hiermee wordt de link gelegd met een andere nieuwe Honda: de Civic. Desondanks heeft de CR-V designelementen, die deze auto niet heeft. Denk o.a. aan chromen dakrails en kunststofbeschermingsranden.

Hybride-aandrijflijn voor Honda CR-V

Zoals we al zeiden betreft het een hybride CR-V. Het prototype is dan ook voorzien van een 2.0 liter i-VTEC viercilinder benzinemotor, die samenwerkt met een elektrokrachtbron. De bestuurder kan zelf kiezen, welke rijmodus hij activeert. Er zijn in totaal drie keuzes: EV Drive (volledig elektrisch), Hybrid Drive (benzinemotor laadt accu op) en Motor Drive (benzinemotor verzorgt de aandrijving).

Naast de hybride-versie, zal de Europese CR-V ook geleverd worden met een 1.5 liter VTEC-turbobenzinemotor. Qua transmissie kan je kiezen uit een manuele zesbak of CVT-automaat. Honda meldt dat een dieselende CR-V niet leverbaar wordt in Europa.

Categorieën