Chevrolet Corvette ZR1 2018

Hij is terug van weggeweest: maak kennis met de nieuwe Chevrolet Corvette ZR1. Deze muscle car levert meer vermogen en koppel dan ooit, te danken aan de brullende V8 met supercharger.

Corvette ZR1 met 755 pk

Bij een imposante auto als de nieuwe Chevrolet Corvette ZR1, draait het uiteraard om zijn power en looks. Laten we beginnen met de aandrijflijn, bestaande uit een over de top 6.2 liter V8-motor met supercharger. Hierdoor produceert de krachtbron maar liefst 755 pk en 969 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt 338 km/h.

Qua transmissie kan de klant kiezen uit twee opties: een handgeschakelde zevenbak of achttrapsautomaat met schakelflippers. Het is overigens voor het eerst, dat een automaat leverbaar is in een ZR1-model.

Opvallend vanbuiten én vanbinnen

De Chevrolet Corvette ZR1 is een opvallende verschijning. Dit is te danken aan de koolstofvezel elementen, zoals de gigantische achterspoiler, koelopeningen in de motorkap en sideskirts. Opvallen doe je helemaal, wanneer je de Corvette ZR1 bestelt in de carrosseriekleur Sebring Orange.

Het interieur is ook onder handen genomen door Chevrolet. Bestuurder en bijrijder nemen plaats in de met leder beklede sportstoelen, en hebben zicht op koolstofvezel accenten. Dit lichte materiaalsoort is o.a. verwerkt in het stuurwiel en dashboard.

Categorieën