BMW 6 Serie Gran Turismo 2017

Na de 5 Serie Sedan/Touring, heeft BMW nu ook een opvolger voor de 5 Serie GT. Het Beierse automerk laat de wereld kennismaken met de 6 Serie Gran Turismo. Zijn debuut staat gepland voor IAA Frankfurt (september), terwijl de marktintroductie in november plaatsvindt.

150 kilogram afgevallen

Ten opzichte van het uitgaande model, de 5 Serie GT, is de 6 Serie Gran Turismo liefst 150 kilogram lichter. BMW bereikte dit door meer gebruik te maken van aluminium en sterker staal. Ondanks het gedaalde gewicht, is de lengte van de auto juist toegenomen. Vergeleken met zijn voorganger, is hij 8,7 cm langer (5.091 mm). De breedte, hoogte en wielbasis meten 1.902 mm, 1.538 mm (-21 mm) en 3.070 mm.

Voor wat het design betreft, gaat het om evolutie in plaats van revolutie. Het nieuw ontworpen front (met standaard LED-koplampen) en de achterzijde vallen het meest op.

Nieuw ontworpen interieur

Binnenin zet de 6 Serie Gran Turismo flinke stappen voorwaarts. Het interieur is om te beginnen nieuw ontworpen, voorzien van een 10,25 inch display en verbeterde geluidsisolatie. Daarnaast wordt een verhoogde zitpositie gecombineerd met nieuwe stoelen. Tevens is achterin de hoofdruimte toegenomen, ondanks de lagere daklijn.

Standaard beschikt het sportief gelijnde model over een elektrisch bedienbare achterklep. Die biedt toegang tot een grotere bagageruimte van 610 liter, een toename van 110 liter t.o.v. de 5 Serie GT. Wanneer de achterbank is neergeklapt, is er plaats voor 1.800 liter aan bagage (+100 liter).

Keuze uit drie motoren

BMW biedt de 6 Serie Gran Turismo aan met keuze uit drie verschillende motoren. Allereerst is er de 630i, met een 2.0 liter viercilinder benzinemotor (258 pk / 400 Nm). De voorlopige topversie binnen het benzinegamma (640i) heeft een 3.0 liter zescilinder (340 pk / 450 Nm). Voor degene die liever diesel rijdt, is er de 630d met een 3.0 liter zescilinder onder de kap (265 pk / 620 Nm).

Een achttraps Steptronic-automaat is bij alle motorversies standaard. BMW’s xDrive-vierwielaandrijving is leverbaar op de 640i en 630d.

Remote Control Parking optioneel leverbaar

De 6 Serie Gran Turismo is standaard uitgerust met een aantal assistentiesystemen, zoals een nieuwe stereocamera en Collission & Pedestrian Warning met City Collision Mitigation. Overige veiligheidssystemen zijn optioneel leverbaar. Denk aan Active Cruise Control met Stop & Go-functie, Steering & Lane Control Assistant, Lane Departure & Lane Change Warning System en Crossing Traffic Warning. Tot slot is hij, net als de 5 Serie-modellen, verkrijgbaar met Remote Control Parking.

Categorieën