Er gaat geen dag voorbij of je hoort mensen zeggen dat alles duurder wordt. Dan is het belangrijk om goed om je heen te kijken waar je nog leuke deals kunt scoren. Aangezien je voor je werk, privé of andere omstandigheden toch van A naar B moet, hoort tanken daar helaas ook bij. Vanaf 1 juli komt er een accijnsverhoging op brandstof, dus wordt tanken weer iets duurder. Maar niet getreurd, er zijn nog plekken in Nederland waar je ‘goedkoop’ kunt tanken.

Accijnsverhoging

In 2022 was er sprake van een accijnsverlaging op brandstof. Dit werd in Den Haag besloten naar aanleiding van de hoge inflatie, de oorlog in Oekraïne en een ongunstige wisselkoers. Nu alles iets lijkt te stabiliseren, komt er een accijnsverhoging aan. Deze is minder dan de verlaging van vorig jaar, maar de literprijzen kunnen wel oplopen tot boven de twee euro. Per tankbeurt gaat dit naar verwachting zes tot tien euro schelen.

Goedkoopste tankstations

Dat tanken langs de snelweg over het algemeen het duurst is weet inmiddels iedereen wel. Ook in de randstad is het niet prettig om je auto vol te gooien. Gelukkig zijn er nog een aantal tankstation die de prijs enigszins kunnen drukken. Het loont dan ook om binnenkort daar even langs te rijden.

Top 3 goedkoopste Euro95-pompen

1) Roeleveld-Rolink B.V., Overijssel, € 1,6565

2) Tamoil Winschoten, Groningen, € 1,6604

3) Tango Winschoten, Groningen, € 1,6612

Top 3 goedkoopste Dieselpompen

1) Roeleveld-Rolink B.V., Overijssel, € 1,3483

2) Esso Aers Goes, Zeeland, € 1,3762

3) Esso Express Beek, Gelderland, € 1,3785

Tanken per provincie

In elke provincie kun je bij bepaalde tankstations goedkoop tanken. Op de website van MultiTankCard kun je zien waar je bij jouw in de buurt moet zijn voor de goedkoopste tankstations. Het loont zeker om voor de accijnsverhoging van 1 juli te kijken waar de brandstof het goedkoopst is. Hierdoor vul je de tank met een lach in plaats van een traan!

Informatie uit dit artikel is afkomstig van MultiTankCard.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *