Mitsubishi Outlander 2012

Als het gaat om de keuze van gebruikte auto’s in Nederland, zijn er duidelijke verschillen per regio. Het VWE heeft dit onderzocht en ziet hoe de verschillende soorten auto’s verdeeld zijn.

Cabrio’s populair in Zeeland

Zo zien we veel grote stationwagens in het noorden van het land, (midi-)SUV’s in het zuiden en Zeeland, en kleine auto’s in de Randstad. In het midden van het land heeft men liever een grote SUV. Midi-MPV’s zijn gewild in Noord-Holland en Overijssel, terwijl cabrio’s het goed doen in Zeeland en het Gooi.

Plug-in hybrides in de Randstad

Ook zien we verschillen in de keuze van brandstofsoorten. Er rijden veel diesels in het noorden en plug-in hybrides in de Randstad. LPG-auto’s worden nog redelijk verkocht in het noorden en midden van het land, maar zijn meer in trek in het zuiden. De verkoop van gebruikte elektrische auto’s is te beperkt om goede conclusies uit te trekken, maar deze lijken het populairst in Limburg en Zeeland.

Iedere regio lijkt zo zijn eigen voorkeuren te hebben, waarbij factoren als samenstelling van huishoudens, parkeerruimte, gereden afstanden en wegen een belangrijke rol spelen.

Categorieën