Ford Mondeo Hybrid nu ook verkrijgbaar als ST-Line

Ford Mondeo ST-Line Hybrid

Vorig jaar maakten we al uitgebreid kennis met de hybride Ford Mondeo tijdens een rijtest. We vergeleken hem toen met de Amerikaanse luxe-wagens van weleer. Vanaf nu is de Ford Mondeo Hybrid ook als ST-Line leverbaar.

Sportief uiterlijk

De ST-Line modellen van Ford lenen hun styling-elementen van de sportieve ST-modellen van Ford. Het sportieve uiterlijk maken de ST-Line de meest populaire uitvoering bij de verschillende auto’s van Ford. Het is daarom geen verrassing dat nu ook de Ford Mondeo ST-Line Hybrid in de showroom staat.

Ford Mondeo ST-Line Hybrid

De Ford Mondeo was natuurlijk altijd al een mooie auto. De ST-Line onderscheid zich van de andere Mondeo’s door een andere voorbumper met speciale mistlampen, een andere achterbumper en zijskirts. De stationwagon is tevens voorzien van een grotere achterspoiler en zwarte dakrails. Ook krijgt de ST-Line standaard 18-inch wielen mee. Van binnen vallen het zwarte hemeltje, andere instaplijsten en andere pedalen op. En natuurlijk de speciale rode ST-Line stiksels in de vloermatten. Ook zijn het stuurwiel en de stoelen gedeeltelijk met leer bekleed.

Sportief of luxe?

Tijdens onze rijtest waren we vorig jaar vooral te spreken over de luxe en het comfort van de Ford Mondeo Titanium Hybrid die we toen reden. Ondanks dat de Titanium-uitvoering traditioneel de nadruk legt op luxe, krijgt de sportievere ST-Line-uitvoering de complete uitrusting van de Titanium mee, inclusief wat extra’s.

Ford Mondeo ST-Line Hybrid

Zo krijgt de ST-Line ook nog een in veelvoud verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, verwarmde voorstoelen en een dubbel 4.2 inch LED-scherm mee. Ook heel handig is een functie die de buitenspiegels automatisch bijstelt naar de stoeprand bij achteruit rijden. Voor nog meer luxe is er ook nog het Business Pack, die nog meer comfort-verhogende zaken en rij-assistenten toevoegt.

Je zou hierdoor bijna denken dat de ST-Line een luxer pakket is dan de Titanium, maar de sportiviteit bij de ST-Line verder dan alleen het uiterlijk. Zo is de wielophanging sportiever, wat bij Ford betekent dat de auto stugger aanvoelt en zich beter door de bocht laat sturen. De aandrijving is gelijk: de ST-Line beschikt over dezelfde elektromotor, geassisteerd door een 2-liter benzinemotor die samen 187pk leveren. Tijdens onze rijtest voelde de Mondeo Hybrid door zijn hoge gewicht  soms wat log: het is de vraag of de aanpassingen aan de ophanging dit verminderen.

Ford Mondeo ST-Line Hybrid

De Ford Mondeo ST-Line Hybrid is vanaf nu te bestellen: de sedan is er vanaf 39.890 Euro, terwijl je de Wagon kunt krijgen vanaf 41.390 Euro. Hij is zakelijk te rijden voor een bijtelling vanaf 271 Euro per maand.