We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk komt de Ford Bronco naar Nederland. Deze typische offroad auto is klaar voor elk avontuur. In de Verenigde Staten is dit model al vanaf 1966 een begrip, maar tijden zijn verandert en volgens Ford kunnen wij ook wel wat avontuur gebruiken in het leven.

Impressie

Op het eerste gezicht is het natuurlijk meteen duidelijk dat dit een terreinwagen is. De vierkante vorm, de terreinwielen en het vijfde wiel achterop liegen er niet om. Met een bullbar voorop zou het helemaal af zijn, maar dan is de naam en de hippe voorkant minder goed zichtbaar. Deze moderne offroad SUV is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Als je vaak offroad rijdt kun je het beste kiezen voor de Badlands uitvoering. Het aangepaste onderstel en de terreinbanden maakt het nog meer geschikt om door het vondelpark, lees bos, te crossen. Het alternatief is de Outer Banks. Deze uitvoering maakt snelwegkilometers comfortabeler, maar ook hiermee kun je een uitstapje buiten de begane wegen maken.

De Bronco is aangedreven door een 2,7 liter EcoBoost V6 motor.

De Ford Bronco wordt standaard geleverd met een dikke 2,7 liter V6 motor in combinatie met een automatische 10-traps versnellingsbak. Hieruit wordt een maximaal vermogen van 335 pk geperst en het maximale koppel komt uit op 563 Nm. Lage gearing is ook beschikbaar, dit betekent dat op lage snelheid de motor wat meer toeren draait waardoor het koppel hoger is. Dit is natuurlijk handig als je over moeilijk begaanbaar terrein manoeuvreert.

Het interieur is gelukkig modern en dat zal het comfort ten goede komen.

G.O.A.T.

De echte kenners denken waarschijnlijk meteen aan ‘G.O.A.T.’ (Goes Over Any Terrain) als ze de naam Bronco horen vallen. De geavanceerde aandrijflijntechnologie stelt de Bronco in staat om over veel verschillende soorten ondergrond te rijden. Er zijn naast de normale rijmodi voor op de weg ook speciale offroad modi beschikbaar. Met modder, zand en Rock Crawl modi doet de Bronco zijn bijnaam, G.O.A.T., eer aan.

Het is handig als de bestuurder in dit geval kiest voor Zand als G.O.A.T. mode.

Suzuki Bronco

Stel je voor dat je een Suzuki Jimny in de de schuur hebt staan, maar eigenlijk de Ford Bronco mooier vindt. In dat geval heeft het Japanse DAMD een ombouwkit beschikbaar om een Bronco look-a-like te maken. De kit heet Dronco, niet heel creatief maar wel duidelijk dat je daarmee in de buurt komt van de echte Bronco.

suzuki jimny 2018
Je kunt de Suzuki Jimny zelf omtoveren tot Bronco look-a-like.

Bestel maar, bestel maar, bestel maar

De Bronco is eigenlijk het oude concept in een nieuw jasje. Alle moderne technologie, zoals Apple CarPlay, een premium sound system en een 360 graden camera zijn standaard in deze pure terreinwagen. Heel veel van dit soort modellen zijn er niet meer te koop in Nederland, of worden niet gebruikt waarvoor ze zijn gemaakt. De gemiddelde Mercedes G-Klasse is tegenwoordig een auto voor schoothondjes en schone schoenen.

Het configureren is makkelijk, kies de uitvoeringen en de kleur en je kunt de weg op. De Badlands heeft een consumentenprijs van €153.100 en de Outer Banks kost je €161.100. Een behoorlijke smak geld, maar dan heb je wel de GOAT van het offroad rijden.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *