Fiat Tipo Hatchback S-Design 2017

Dat Fiat met genoeg nieuwe modellen naar de Autosalon van Genève komt, was gisteren al duidelijk met de 500 Sessantesimo en de Fullback Cross. Nu voegt het merk ook de Tipo Hatchback S-Design aan het lijstje toe. 

Brede grille in Piano Black

Fiat onthult op de autobeurs in Genève de S-Design-variant van de Tipo Hatchback. Deze is te herkennen aan de brede grille die is uitgevoerd in Piano Black. Ook de luchtinlaten en de kappen van de zijspiegels zijn voorzien van deze kleur. Tevens is de kleur Metropoli Grey (de versie die tijdens de Autosalon van Genève is te bezichtigen) speciaal voor dit model ontwikkeld. Verder vallen de 18 inch aluminium velgen op, alsmede de Bi-Xenon-koplampen.

Stoelen met stof Airtex

Als we kijken naar het interieur, dan vallen de lederen stoelen op die met de stof Airtex zijn verwerkt. De patronen van de stiknaden op de stoelen zien we terug op de pookknop en het stuur. Net zoals de grille, is ook het dashboard voorzien van de kleur Piano Black. Fiat heeft voor het instrumentenpaneel de kleur Technical Grey toegepast.

Drie benzinemotoren

Fiat levert de Tipo Hatchback S-Design met keuze uit een 1.4 liter T-Jet-benzinemotor (120 pk en 215 Nm) en 110 pk sterke 1.6 liter E-Torq-benzinemotor. De laatstgenoemde krachtbron wordt gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Ten slotte biedt Fiat de 120 pk sterke 1.4 liter T-Jet aan op zowel LPG als benzine.

Eén dieselkrachtbron

Mocht men liever met een dieselmotor willen rijden, dan heeft de Italiaanse fabrikant altijd nog de 120 pk sterke 1.6 liter MultiJet ter beschikking. Hij is leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of DCT-automaat met dubbele koppeling.

Categorieën