Ferrari 458 MM Speciale 2016

Vandaag heeft Ferrari officieel het doek getrokken van een speciale one-off op het circuit van Fiorano: de 458 MM Speciale. Omdat het een one-off betreft, bouwt Ferrari slechts één exemplaar van dit model. 

458 Speciale als basis

De 458 MM Speciale is op technisch vlak gebaseerd op de 458 Speciale. De one-off beschikt dus over een 605 pk sterke V8-motor met 540 Nm trekkracht. Ook het chassis is van de 458 Speciale afkomstig.

Nadat de basis is gekozen is het Ferrari Styling Centre gestart met het ontwerp. Het designteam gebruikte de Ferrari GTO uit 1984 als inspiratiebron. Dit is onder meer te zien aan de zwart uitgevoerde A-stijlen, waardoor het lijkt alsof de voorruit doorloopt tot in de zijruiten.

Verdere aanpassingen

Daarnaast is de 458 MM Speciale gespoten in de kleur Bianco Italia, en is ‘ie voorzien van striping in de vorm van de Italiaanse vlag. Tevens vertelt Ferrari dat het koetswerk met de hand is vervaardigd, en dat de voor- en achterbumper van aluminium met composiet koolstofvezel zijn. Ook vallen bij de achterste wielkasten nieuwe luchtinlaten te bespeuren, die de motor van extra koeling moeten voorzien. Ten slotte monteerde Ferrari een achterspoiler, dat meer downforce oplevert, en velgen die exclusief aan dit model zijn voorbehouden.

Verder profiteert het interieur van een verbetert audiosysteem en lederen Cioccolato-bekleding met witte sierstiksels.

Categorieën