Ferrari 812 Superfast 2017

Vanmiddag heeft Ferrari op digitale wijze zijn snelste model ooit onthuld: de 812 Superfast. Alle belangrijke informatie is door Italiaanse sportwagenfabrikant naar buiten gebracht. Het werelddebuut vindt plaats op de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017).

Sterkste Ferrari ooit: 800 pk

Ferrari kiest Genève als locatie voor de onthulling van de 812 Superfast. Niet alleen het fraaie design zal de Zwitserse beursbezoekers aanspreken, ook wat er zich onder de kap bevindt. We hebben namelijk te maken met de snelste en meest krachtige Ferrari ooit: het model is 800 pk sterk dankzij een nieuwe 6.5 liter V12-motor.

Het genoemde vermogen wordt volledig benut bij 8.500 toeren per minuut, terwijl het maximumkoppel van 718 Nm bij 7.000 tpm is bereikt. Tevens meldt Ferrari, dat de 812 Superfast is voorzien van een versnellingsbak met dubbele koppeling. Iets dat onmisbaar is voor korte schakeltijden. Van verzet wisselen gaat middels de flippers achter het stuur.

Sprinten van 0 naar 100 km/h neemt 2,9 seconden in beslag. De topsnelheid bedraagt ruim 340 km/h. 

Software verbetert handling

In de 812 Superfast vinden we diverse besturingssystemen, die de handling verbeterd en reactietijd verder verkort. Denk hierbij aan systemen als Electric Power Steering, Virtual Short Wheelbase 2.0 en Side Slip Control. De F12tdf van twee jaar geleden werd gebruikt om ervaring met deze software op te doen, dat in de 812 Superfast merkbaar moet zijn.

Gespoten in Rosso Settanta

Ferrari’s 812 Superfast kenmerkt zich door zijn lange neus en korte kont. De F12berlinetta-opvolger heeft een gespierde vormgeving, dat o.a. is te zien aan zijn forse wielkasten. Ook springen de vele luchtinlaten in het oog, die werkelijk functie hebben.

De lichtunits aan de voorzijde zijn voorzien van Full LED-techniek, en de achterlichten hebben een ronde vorm. Ter ere van de 70ste verjaardag van het bedrijf, introduceert Ferrari de speciale kleur Rosso Settanta, waarin de 812 Superfast is uitgevoerd.

Hoewel het exterieur een agressieve indruk maakt, oogt de binnenzijde behoorlijk kalm. Rode accenten zorgen voor een sportieve sfeer, terwijl de zwart lederen bekleding rust uitstraalt. Ferrari rust zijn nieuweling uit met nieuwe sportstoelen en een up-to-date infotainmentsysteem.

Categorieën