Ferarri LaFerrari Aperta 2017

Ferrari heeft de open versie van de LaFerrari, de LaFerrari Aperta, officieel onthuld. Het werelddebuut van dit model vindt plaats tijdens de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016).

Geheel uitverkocht

Begin juli gaf Ferrari de eerste beelden vrij van de open LaFerrari. Bij die bekendmaking was nog niet duidelijk onder welke naam het model verkocht zou worden, maar daar is vanmiddag verandering in gekomen. De officiële naam is ‘LaFerrari Aperta’.

De nieuwste creatie van het Italiaanse sportwagenmerk was vóór de presentatie in Parijs al geheel uitverkocht. Ferrari meldt dan ook dat de LaFerrari Aperta in een gelimiteerde oplage wordt geproduceerd.

Dezelfde specificaties

De LaFerrari Aperta heeft dezelfde specificaties als de reguliere LaFerrari. Dit houdt in, dat ‘ie wordt aangedreven door een 800 pk sterke V12-motor met een cilinderinhoud van 6.262 cc. De turboloze twaalfcilinder krijgt daarnaast ondersteuning van een 163 pk sterke elektrokrachtbron. In totaal komt het vermogen en koppel uit op respectievelijk 963 pk en 900 Nm.

De prestaties zijn, zoals te verwachten viel, indrukwekkend. Een sprint van 0 naar 100 km/h is in minder dan 3,0 seconden gebeurd, en de topsnelheid ligt boven de 350 km/h.

Invalid Displayed Gallery

Categorieën