BMW M850i First Edition

Is de ‘’normale’’ BMW M850i nog niet exclusief genoeg? Dan is misschien deze M850i een optie. De BMW M850i Coupé First Edition komt in een gelimiteerde oplage van slechts 400 stuks. Wedden dat jij dan de enige bent van met een First Edition in jouw hele provincie.

Exclusief exterieur

Zet je een “normale” M850i naast deze First Edition dan zie je enkele verschillen. Als eerste is er een speciale carrosserielak gebruikt. Het betreft een metallic lak in de kleur Frozen Barcelona Blue. Deze kleur is van BMW Individual en is voor het eerst op een BMW leverbaar, zeer exclusief dus! De nieuwe kleur is gecombineerd met de uitgebreide hoogglans Shadow Line. Ook deze is weer afkomstig van BMW Individual. Maar wat houdt die Shadow Line precies in? Dit bevat zwart afgewerkte omlijsting in de zijruiten en ook in de BMW nierengrille. Daarnaast is de inleg van de Air Breathers en het eindstuk van de uitlaten ook uitgevoerd in deze line . Een setje 20-inch M wielen met Y-spaakdesign in Jetblack zijn echt parels onder deze M850i First Edition. Zijn de standaard opties het toch nog niet helemaal, dan kun je ook nog altijd kiezen voor extra opties zoals een M Carbon dak en het M Carbon exterieurpakket.

Vlijmscherpe opties in het interieur

Een exclusief exterieur moet natuurlijk ook goed matchen met een mooi interieur. Om een zo exclusief mogelijke uitstraling te creëren is er een verfijnde selectie van kleuren en materialen geselecteerd. Deze kleuren en materialen zijn van een bijzonder hoogwaardige kwaliteit. Een speciale optie voor deze First Edition is een vol ledere  interieuruitrusting genaamd ‘Merino’. Deze is uitgevoerd in de kleurencombinatie Elfenbeinweiß/Nachtblau. Daarnaast zijn er bijpassende harmonieuze interieurdetails zoals het met leder beklede M sportstuurwiel en de BMW Indivivual Alcantara hemelbekleding. Beide zijn uitgevoerd in de kleur ‘Nachtblau’. De in Pianolak Schwarz uitgevoerde speciale interieurlijsten in het midden van de cockpit zijn voorzien het ‘First Edition 1/400’ embleem. Dit om je eraan te herinneren dat je een exclusief model rijdt. Kristal helder geluid in de M850i First Edition wordt verzorgt door een Bowers & Wilkinds Diamond Surround System.

Ingrediënten voor een ultieme rijervaring

De M850i First Edition komt net zoals de “normale” M850i met een 530 pk sterke V8-benzinemotor. De sterke 8-cilinder is voorzien van BMW TwinPower Turbo techniek. Dit alles is gekoppeld aan een 8-traps Steptronic sporttransmissie in combinatie met xDrive, vierwielaandrijving. Bloedje snel dus!

Weet je nu al zeker dat je eigenaar wilt worden van zo’n BMW  M850i First Edition. Dan hoef je zeker niet lang te wachten, in de periode april-juni 2019 start de productie van de 400 exemplaren.

Categorieën