Jeep Compass 2017

De geheel nieuwe Jeep Compass beleeft zijn Europese debuut tijdens de Autosalon van Genève. Aankomende zomer staat hij bij de dealers in Nederland. Prijzen starten bij € 30.990,-.

Elektrische achterklep

Men herkent de nieuwe Compass aan de zevenslots grille en trapeziumvormige wielkasten. De grille uitgevoerd in glanzend zwart, terwijl de donkere koplampbehuizing direct opvallen, net als de rechthoekig gevormde achterlichten die overgaan in de achterklep (elektrisch bedienbaar).

Twee benzine- en drie dieselmotoren

Het motorengamma voor de Compass bestaat in Europa uit twee benzine- en drie dieselmotoren. Allereerst is er de 1.4 liter MultiAir II-turbobenzinemotor (140 pk en 230 Nm), die gekoppeld wordt aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en vooraandrijving. Exact dezelfde motor is er ook met 170 pk en 250 Nm, en wordt gekoppeld aan een negentrapsautomaat en 4×4-aandrijving.

Dieselrijders hebben meer te kiezen qua motorkeuze. Jeep levert de 1.6 liter MultiJet II-dieselmotor met 120 pk en 320 Nm. De zojuist genoemde krachtbron werkt samen met een handgeschakelde versnellingsbak en vieraandrijving. Als tweede optie biedt het merk de 2.0 liter MultiJet II-dieselmotor (140 pk en 350 Nm) aan, die gekoppeld wordt aan een negentrapsautomaat en 4×4-aandrijving. De laatste, en tevens ook krachtigste diesel, is de 2.0 liter MultiJet II met 170 pk aan vermogen. Zoals verwacht wordt deze gekoppeld aan een negentrapsautomaat en 4×4-aandrijving.

Hoogwaardige materialen

Het merk heeft de binnenkant ook in het nieuw gestoken. Zo is hij voorzien van hoogwaardige materialen, aldus Jeep. Het Uconnect-systeem, met een 5, 7 of 8,4 inch touchscreen, is geïntegreerd in het trapeziumvormige middengedeelte.

Jeep levert de nieuwe Compass met een reeks aan veiligheidssystemen. Denk bijvoorbeeld aan Forward Collision Warning Plus en LaneSence Departure Warning Plus, die standaard worden aangeboden. Nieuw voor de Compass, is de veiligheidskooi dat voor ruim 65% uit staal bestaat. 

Trailhawk-uitvoeringen

Tijdens de autobeurs in Zwitserland worden twee Limited- en Trailhawk-modellen getoond. Eén van de Limited-modellen is uitgevoerd in de gelimiteerde kleur Pearl White Tricoat en heeft zwart lederen bekleding. Het andere Compass Limited-model is voorzien van Granite Crystal-lak en lederen bekleding in Sky Grey Cloth. Tot slot zijn de Trailhawk-modellen gespoten in Spitfire Orange.

Opening Edition

Jeep viert de introductie van de nieuwe Compass in Europa met de speciale Opening Edition. Dit pakket, met een rijke standaarduitrusting, is bedoeld voor vroege kopers. Wat dit pakket precies inhoud, en wat het gaat kosten, laat de fabrikant niet weten.

Categorieën